| Anonim21321 a întrebat:

Cat de des trebuie sa spal pisica siameza?

Răspuns Câştigător
| cristianorudi7 a răspuns:

Http://www.zooland.ro/Siameza-4301.html

funda plsssss

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Niciodata.Se spala singura. laughing

| deyutzyk97 a răspuns:

Pai odata pe saptamana ca si oameni ce conteaza ce pisica ii o speli cand vrei nu?

| hamham_1461 a răspuns:

Fudita! Oeice animal blanos trebuie spalat din 3 in 3 luni se face exceptii cand trebuie spalat pe labute sau cand are puricei! Dar daca il speli saptamanal ii va cadea parul deci ea fiind farte blanoasa! Fundita? Am uitat sa mentionez ca asa recomanda si veterinarul daca nu ma crezi il poti intreba! Fundita?

| DrugFree a răspuns:

Clasificarea rasei: Siameza

Tara de origine: Thailanda

Speranta de viata: peste 15 ani

Descriere fizica generala:

Pisica Siameza este o pisica de talie medie. Siamezele actuale arata foarte diferit fata de cele din anii '60, in mare parte datorita reproducerii selective. Siameza moderna este eleganta si zvealta, cu urechi exagerat de mari si ochi de culoare albastru intens. Este o pisica longilina si eleganta, cu corpul lung si zvelt, bine dotat cu muschi si, in acelasi timp, delicat. Capul, de dimensiuni medii, formeaza un triunghi echilateral perfect care porneste de la nas si se largeste treptat catre urechi, cu linii drepte, fara scobituri in dreptul perilor tactili. Profilul este alungit si drept, usor convex si fara stop. Urechile sunt mari, late la baza si distantate. Ochii, migdalati, sunt albastri, in cea mai intensa tonalitate posibila. Gatul este lung si subtire. Gambele sunt lungi si slabe, cu labe mici si ovale. Coada este foarte lunga, subtire, ascutindu-se mult catre varf. Parul este scurt, subtire, lucios si matasos, bine lipit de corp. Este foarte galagioasa, are un mieunat inconfundabil, ragusit si insistent. Foarte activa, jucausa si curioasa, sociabila si afectuoasa, cere multa atentie, uneori devenind geloasa si posesiva.

Hranire:

Siameza este o pisica activa, necesitand 80 kcal/kg/zi. Trebuie retinut faptul ca siamezele nu trebuie sa fie grase.

Sanatate:

Pisicile siameze nu prezinta probleme de sanatate specifice rasei. Incepand cu varsta de opt ani, este recomandabil sa mergeti cu ele la un control anual de rutina, pentru verificarea danturii si a functionarii rinichilor.

Energie: ridicata

Compatibilitate cu alte pisici: medie

Compatibilitate cu alte animale: medie

Compatibilitate cu copii: medie

Caracter si teperament:

Siameza este cunoscuta mai ales datorita reputatiei de galagioasa notorie, dar si pentru aspectul ei clasic. Este o pisica foarte extrovertita si poate fi extrem de zgomotoasa. Cer permanent afectiune si vor sa faca parte din familie. Siameza nu este pisica ideala pentru o persoana care este plecata la munca toata ziua, pentru ca nu le place sa fie lasate singure. Daca va permiteti, puteti evita acest lucru cumaparnd doua siameze. Sunt foarte inteligente si trebuie sa le mentineti tot timpul atentia treaza. Sunt pisici foarte loiale fata de persoanele de care s-au atasat si s-ar putea sa aiba probleme in a tolera un rival la afectiunea acestora. Au tendinta de a se intelege mai bine cu isicle din acelasi tip, precum pisicile Birmaneze sau Orientale.

Siameza moderna este o pisica cu o personalitate puternica. Este pisica superlativelor: inteligenta, coplesitoare, temperament deborant, indaratnicie de neintrecut si o capacitate demna de toata admiratia de a-si impune vointa. Siameza este o pisica foarte "guraliva", isi face tot timpul auzita vocea sa ragusita si neplacuta, asa ca nu este un animal de companie potrivit pentru cei care doresc o pisica linistita. Pe de alta parte, daca poti trece cu vederea peste manifestarile ei, vei castiga o prietena fidela si sensibila. Aceste pisici se ataseaza foarte tare de oameni, urmandu-i peste tot si vrand sa vada tot timpul ce fac. Prin personalitatea sa gratioasa si deosebita, siameza devine centrul mediului sau de viata. Nu suporta sa fie lasata singura acasa pentru perioade lungi si necesita multa dragoste si atentie.

Ingrijire:

Blana scurta si lucioasa a pisicilor Siameze nu necesita o ingrijire excesiva, dar pisicile se bucura de atentia care li se acorda atunci cand sunt ingrijite. Ca si marea majoritate a pisicilor cu parul scurt, si Siamezele pot sa-si ingrijeasca singure blana destul de bine.

Blana este scurta, fina si lipita de corp. Siameza se prezinta in urmatoarele culori: seal point (corpul de culoare bej si extremitati maro-negricioase), inca cea mai cunoscuta varietate, blue point (corpul de culoarea ghetarului cu extremitati albastre-cenusii), lilac point (corpul de culoare alba cu extremitati gri-rozacee), chocolate point (corpul de culoare ivorie cu extremitati de culoarea ciocolatei cu lapte), red point (corpul de culoare alba cu o usoara nuanta crem, iar extremitatile de culoare portocalie), cream point (corpul de culoare alb-crem, iar extremitatile crem pastelate), precum si variantele tabby si tortie ale acestor culori (seal, blue, lilac, chocolate, red si cream). Datorita blanii lor scurte si usor de ingrijit, aceste pisici sunt tolerate chiar si de cei care au alergii usoare la parul de pisica. Blana siamezelor si a orientalelor este una dintre cele mai usor de ingrijit. Foloseste cu grija o perie de cauciuc o data pe saptamana si blana pisicii tale va arata minunat. Naparleste foarte putin.

Istorie:

Siameza este una dintre cele mai populare rase de pisici cu pedigree si este un dintre cele mia usor de recunoscut. Siamezele sunt originare din Thailanda de astazi si exista de sute de ani. Legenda spune ca pisicile siameze erau pisici sacre care pazeau templele budhiste. De aceea, erau foarte pretuite si era considerat o mare onoare sa primesti o astfel de pisica.

O alta legenda povesteste despre o printesa care isi iubea pisicile siameze foarte mult. De fiecare data cand printesa mergea la scaldat, ca sa nu-si piarda inelele, le agata de coada pisicii. Aceasta, pentru a nu pierde inelele, si-a inodat coada. Asa se spune ca a aparut coada indoita la piscile siameze.

Se presupune ca pisica siameza descinde dintr-o pisica observata de catre Peter Simon Palas, un explorator si naturalist de origine germana, prin 1700 in regiunea Marii Caspice. Pisica respectiva descindea dintr-o pisica neagra si avea culoarea siamezelor actuale. Unii sustin ca siameza descinde dintr-o pisica albinoasa daruita regelui Siamului. Aceasta pisica albinoasa se presupune ca a fost incrucisata cu pisicile din temple, care erau negre. Cert este insa ca siameza este o rasa foarte veche de pisici si a fost selectionata de multe secole.

A inceput sa fie importata in Marea Britanie incepand cu 1880, cativa ani mai tarziu ajungand si pe continentul american. Pai se spala de doua ori pe saptamana . Iti dau si sfaturi mai multe : Exista numeroase mituri cum ca pisica nu se spala sau plangeri din partea stapanilor ca pisica lor are un comportament total violent fata de ideea imbaierii. Toate sunt mituri deoarece pisica trebui spalata si comportamentul si frica sa fata de apa va fi cu totul altfel dupa doar cateva baite.
Cui nu ii place sa se simta curat, imbaiat si frumos mirosind? Tuturora! Aceasta placere este intalnita si in cazul pisicilor: veti observa cum toarce si se bucura de blanita ei stralucitoare si pufoasa de dupa aplicarea baii.
Multi veterinari recomanda anestezia pisicii inainte de toaletaj. Dupa cum bine stim, anestezia nu este un domeniu extrem de dezvoltat, majoritatea pacientilor se trezesc din anestezie, dar acest efect de calmare totala a fost si cauza multor decese. Calmarea unei pisicute foarte agitate se face administrandu-i-se calmante pe baza de plate speciale pentru astfel de cazuri. Astfel ca animalul are senzatia de control asupra situatiei, iar efectul este doar de durata a catorva ore.
Mitul cum ca in blanita lor ar exista o vitamine ce se pierd o data cu spalarea sa nu este deloc adevarata. Vitaminele in cauza se afla in firul de par, iar acestea nu se pierd o data cu imbaierea, ci o data cu o alimentatie precara.

Pregatirea baitei

Administrati pisicii o pastila pentru calmare inainte cu jumatate de ora de baita propriu-zisa. Pastila va trebui sa fie data conform unei prescriptii prealabile din partea medicului veterinar in conformitate cu dimensiunea, varsta si greutatea pisicii. Astfel efectul cel mai intens de calmare va fi in momentul imbaierii. De asemenea o pieriere intensa cu peria sau piaptanul speciale pentru tipul de balnita al pisicii este obligatorie.
Ideal ar fi ca imbaierea sa aibe loc in cada din baie, unde asezati un prosop si complectati cu apa calda pana la un nivel de aproximativ 10- 15 cm adancime, in functie de cat de mare este pisica, astfel incat in pozitia de sezut, apa sa ii ajunga in jurul pieptului si nicidecum la nivelul nasului sau a barbiei. Prosopul de pe fundul cazii va avea rolul de a impiedica alunecarea pisicii si implicit marirea efectului de pierdere a controlului si agitatie mai mare a animalului decat este cazul.
Trebuie de asemenea sa aveti la indemana samponul special pentru pisicute si un prosop mare si bun absorbant, preferabil din bumbac. Samponul il puteti dilua intr-un recipient separat. De obicei este mai greu sa aplicam samponul pe toata blanita, dar daca este mai diluat acesta se intinde mai bine, iar spuma este mai bogata. Atentie insa in momentul in care faceti diluarea cu apa ce trebuie sa fie calda, iar procesul de dilutie trebuie sa fie cat mai aproape de timpul baitei pentru ca racirea solutiei pregatite sa nu creeze un disconfort animalului la contactul corpului cu ceva mai rece decat el.
Daca pisica dumneavoastra are acces si in afara casei, puteti folosi preventiv un sampon impotriva purecilor. Daca pisica dumneavoastra are parul foarte lung sau semi- lung atunci puteti folosi si un balsam pentru a impiedica incalcirea blanitei si a usura perierea blanitei in procesul de uscare.
Acodarea unei atentii crescute trebuie facuta in cazul in care stiti ca pisica dumneavoastra este violenta sau va propuneti sa ii faceti baita pentru prima data si nu sunteti sigur de reactia acestuia. Pentru a va proteja si pentru ca procesul imbaierii sa nu devina un fiasco total, ar trebui sa va echipati corespunzator: niste manusi, o casca de protectie si un halat cu maneci lungi si groase ar putea veni in ajutorul dumneavoastra.
De asemenea, dusul trebuie sa fie la indemana dumneavoastra indiferent de ce pozitie veti avea in momentul in care spalati pisica. Preferabil ar fi ca sa puneti dusul in cada, dupa ce o umpleti cu apa ce nu trebuie sa aiba mai mult de 40 de grade, iar incaperea baii trebuie sa fie bine incalzita.
Luati pisica cu dumneavoastra in baie, inchideti usilie, geamurile sau blocati orice alta zona in care ar putea sa se ascunda si sa nu o mai puteti ajunge.
Baita propriu-zisa
Pisicuta trebuie luata cu grija si introdusa in apa. Miscarile nu trebuie sa fie bruste. Vorbiti-i animalului incontinuu, cu o tonalitate iubitoare si prietenoasa, dandu-i senzatia ca sunteti langa el si ca nu este nici un pericol. Incercati sa va comportati cu ea ca si cum ar fi o munca de rutina, ca si cum a-ti peria-o in mod obisnuit. Incercati sa nu pierdeti timpul, mai ales ca acum toate obiectele sunt la indemana.
Udati blanita bine cu apa din cada, samponati si masati in special zonele de pe burta si labute, dar si coada, gulerul sau alte portiuni cu blanita mai lunga. In aceste zone acumularea de impuritati se face cu o ritmicitate mai mare. Incercati sa nu insistati asupra zonelor genitale, de altfel veti observa ca aproape pe fiecare flacon de sampon special pentru pisici este specificat acest lucru.
Imbaierea cu sampon se va face doar de la gat in jos, capul si urechile vor fi ferite de contactul cu apa. In schimb, curatirea acestor zone se face cu o bucatica de prosop umed prin stergere usoara, in special in zona nasului, guritei si a ochilor.
Dupa samponare, clatiti bine blanita cu apa din cada si chiar cu dusul daca vedeti ca mai sunt particule de sapun in blana. Luati pisica si incercati sa stoarceti usor picioarele, labutele si codita deoarece in aceste zone se acumuleaza multa apa. Apoi infasurati bine pisica in prosopul pregatit special si masati-o usor, pentru ca pisicile nu obisnuiesc sa se scuture asa cum o fac cainii.
Sfat: in timp ce blanita pisicii se usuca prin asbortia apei in prosop, se poate face toaletarea urechilor si a unghiilor cu ajutorul unor betisoare si apa oxigenata 3%, respectiv a unui cleste special pentru ghearele pisiciilor.
Dupa cateva minute se poate trece la urmatoarea etapa, cea a uscarii propriu-zise cu ajutorul uscatorului de par. Incercati sa utilizati un aparat care scoate un zgomot cat mai redus pentru a nu speria pisica. Se va evita contactul cu ochii, mustatile si urechile pentru ca in aceste zone sensibilitatea la curentii de aer este foarte ridicata. De asemenea aerul folosit pentru uscare va fi cald si se va actiona cu aparatul de uscat de la o distanta de aproximativ 15-20 cm. Un ajutor din partea unei alte persoane ar fi de un mare folos. Rolul celei de-a doua persoane este de a aranja cu mana firele de par si de a tine membrele superioare si posterioare pentru a le usca mai rapid.
Dupa ce s-a uscat bine blanita, aceasta se va peria inca o data, dar de data aceasta cu multa delicatete pentru ca pielea este mai sensibila fiind hidratata in timpul baitei. Importanta este foarte mare in cazul uscarii per ansamblul intregului eveniment pentru ca pisicuta sa nu raceasca. Totodata incaperea in care va fi lasata sa se linisteasca dupa baita trebuie sa fie bine incalzita si sa fie lasata intr-o casuta sau pe un burete foarte gros.
Blanita pisicii poate fi usor pudrata cu produse special destinate pisicilor. Pudrarea se va face doar pe suprafata blanitei foarte bine uscate, astfel aceasta va prinde un aspect naclait.
Pisica trebuie lasata pentru o perioada sa se linisteasca si sa isi aranjeze blanita asa cum crede ea ca i-ar sta mai bine. Din cauza efortului si a stresului provocat de baita, va adormi in curand.
De cate ori spalam pisica?
De obicei daca este cu parul lung sau daca are acces pentru timp indelungat pe afara, pisicuta trebuie spalata o data la un interval de 7- 10 zile, iar daca este cu parul scurt si sta doar intr-un mediu foarte curat, atunci o data la o saptamana pana la o luna. Atentia deosebita o vor purta posesorii de pisici cu parul lung sau foarte lung pentru ca limba lor nu pot ajunge pana la baza firului de par pentru a-si curata si pielea.
Procesul ce cuprinde imbaierea pisicii ajuta la prevenirea ghemului de par, sau macar a formarii lui la interval de timp mai mare. De asemenea, cu cat de timpuriu i se face imbaierea unui pisoi (incepand cu varsta de 4 luni) cu atat mai repede se obisnuieste cu ideea de a face contact cu apa, iar violenta cu care vor respinge idee de baita va fi inlaturata pe parcurs.
Preferabil ar fi ca imbaierile mai dese sa fie facute vara, si mai rare iarna, dar si accesul spre exterior sa fie limitat in sezonul rece.
Nu uitati sa va rasplatiti pisicuta pentru ca a fost curajoasa si a rezistat cu stoicism unui astfel de eveniment! funda ? Te rog !

| DrugFree a răspuns:

Exista numeroase mituri cum ca pisica nu se spala sau plangeri din partea stapanilor ca pisica lor are un comportament total violent fata de ideea imbaierii. Toate sunt mituri deoarece pisica trebui spalata si comportamentul si frica sa fata de apa va fi cu totul altfel dupa doar cateva baite.
Cui nu ii place sa se simta curat, imbaiat si frumos mirosind? Tuturora! Aceasta placere este intalnita si in cazul pisicilor: veti observa cum toarce si se bucura de blanita ei stralucitoare si pufoasa de dupa aplicarea baii.
Multi veterinari recomanda anestezia pisicii inainte de toaletaj. Dupa cum bine stim, anestezia nu este un domeniu extrem de dezvoltat, majoritatea pacientilor se trezesc din anestezie, dar acest efect de calmare totala a fost si cauza multor decese. Calmarea unei pisicute foarte agitate se face administrandu-i-se calmante pe baza de plate speciale pentru astfel de cazuri. Astfel ca animalul are senzatia de control asupra situatiei, iar efectul este doar de durata a catorva ore.
Mitul cum ca in blanita lor ar exista o vitamine ce se pierd o data cu spalarea sa nu este deloc adevarata. Vitaminele in cauza se afla in firul de par, iar acestea nu se pierd o data cu imbaierea, ci o data cu o alimentatie precara.

Pregatirea baitei

Administrati pisicii o pastila pentru calmare inainte cu jumatate de ora de baita propriu-zisa. Pastila va trebui sa fie data conform unei prescriptii prealabile din partea medicului veterinar in conformitate cu dimensiunea, varsta si greutatea pisicii. Astfel efectul cel mai intens de calmare va fi in momentul imbaierii. De asemenea o pieriere intensa cu peria sau piaptanul speciale pentru tipul de balnita al pisicii este obligatorie.
Ideal ar fi ca imbaierea sa aibe loc in cada din baie, unde asezati un prosop si complectati cu apa calda pana la un nivel de aproximativ 10- 15 cm adancime, in functie de cat de mare este pisica, astfel incat in pozitia de sezut, apa sa ii ajunga in jurul pieptului si nicidecum la nivelul nasului sau a barbiei. Prosopul de pe fundul cazii va avea rolul de a impiedica alunecarea pisicii si implicit marirea efectului de pierdere a controlului si agitatie mai mare a animalului decat este cazul.
Trebuie de asemenea sa aveti la indemana samponul special pentru pisicute si un prosop mare si bun absorbant, preferabil din bumbac. Samponul il puteti dilua intr-un recipient separat. De obicei este mai greu sa aplicam samponul pe toata blanita, dar daca este mai diluat acesta se intinde mai bine, iar spuma este mai bogata. Atentie insa in momentul in care faceti diluarea cu apa ce trebuie sa fie calda, iar procesul de dilutie trebuie sa fie cat mai aproape de timpul baitei pentru ca racirea solutiei pregatite sa nu creeze un disconfort animalului la contactul corpului cu ceva mai rece decat el.
Daca pisica dumneavoastra are acces si in afara casei, puteti folosi preventiv un sampon impotriva purecilor. Daca pisica dumneavoastra are parul foarte lung sau semi- lung atunci puteti folosi si un balsam pentru a impiedica incalcirea blanitei si a usura perierea blanitei in procesul de uscare.
Acodarea unei atentii crescute trebuie facuta in cazul in care stiti ca pisica dumneavoastra este violenta sau va propuneti sa ii faceti baita pentru prima data si nu sunteti sigur de reactia acestuia. Pentru a va proteja si pentru ca procesul imbaierii sa nu devina un fiasco total, ar trebui sa va echipati corespunzator: niste manusi, o casca de protectie si un halat cu maneci lungi si groase ar putea veni in ajutorul dumneavoastra.
De asemenea, dusul trebuie sa fie la indemana dumneavoastra indiferent de ce pozitie veti avea in momentul in care spalati pisica. Preferabil ar fi ca sa puneti dusul in cada, dupa ce o umpleti cu apa ce nu trebuie sa aiba mai mult de 40 de grade, iar incaperea baii trebuie sa fie bine incalzita.
Luati pisica cu dumneavoastra in baie, inchideti usilie, geamurile sau blocati orice alta zona in care ar putea sa se ascunda si sa nu o mai puteti ajunge.
Baita propriu-zisa
Pisicuta trebuie luata cu grija si introdusa in apa. Miscarile nu trebuie sa fie bruste. Vorbiti-i animalului incontinuu, cu o tonalitate iubitoare si prietenoasa, dandu-i senzatia ca sunteti langa el si ca nu este nici un pericol. Incercati sa va comportati cu ea ca si cum ar fi o munca de rutina, ca si cum a-ti peria-o in mod obisnuit. Incercati sa nu pierdeti timpul, mai ales ca acum toate obiectele sunt la indemana.
Udati blanita bine cu apa din cada, samponati si masati in special zonele de pe burta si labute, dar si coada, gulerul sau alte portiuni cu blanita mai lunga. In aceste zone acumularea de impuritati se face cu o ritmicitate mai mare. Incercati sa nu insistati asupra zonelor genitale, de altfel veti observa ca aproape pe fiecare flacon de sampon special pentru pisici este specificat acest lucru.
Imbaierea cu sampon se va face doar de la gat in jos, capul si urechile vor fi ferite de contactul cu apa. In schimb, curatirea acestor zone se face cu o bucatica de prosop umed prin stergere usoara, in special in zona nasului, guritei si a ochilor.
Dupa samponare, clatiti bine blanita cu apa din cada si chiar cu dusul daca vedeti ca mai sunt particule de sapun in blana. Luati pisica si incercati sa stoarceti usor picioarele, labutele si codita deoarece in aceste zone se acumuleaza multa apa. Apoi infasurati bine pisica in prosopul pregatit special si masati-o usor, pentru ca pisicile nu obisnuiesc sa se scuture asa cum o fac cainii.
Sfat: in timp ce blanita pisicii se usuca prin asbortia apei in prosop, se poate face toaletarea urechilor si a unghiilor cu ajutorul unor betisoare si apa oxigenata 3%, respectiv a unui cleste special pentru ghearele pisiciilor.
Dupa cateva minute se poate trece la urmatoarea etapa, cea a uscarii propriu-zise cu ajutorul uscatorului de par. Incercati sa utilizati un aparat care scoate un zgomot cat mai redus pentru a nu speria pisica. Se va evita contactul cu ochii, mustatile si urechile pentru ca in aceste zone sensibilitatea la curentii de aer este foarte ridicata. De asemenea aerul folosit pentru uscare va fi cald si se va actiona cu aparatul de uscat de la o distanta de aproximativ 15-20 cm. Un ajutor din partea unei alte persoane ar fi de un mare folos. Rolul celei de-a doua persoane este de a aranja cu mana firele de par si de a tine membrele superioare si posterioare pentru a le usca mai rapid.
Dupa ce s-a uscat bine blanita, aceasta se va peria inca o data, dar de data aceasta cu multa delicatete pentru ca pielea este mai sensibila fiind hidratata in timpul baitei. Importanta este foarte mare in cazul uscarii per ansamblul intregului eveniment pentru ca pisicuta sa nu raceasca. Totodata incaperea in care va fi lasata sa se linisteasca dupa baita trebuie sa fie bine incalzita si sa fie lasata intr-o casuta sau pe un burete foarte gros.
Blanita pisicii poate fi usor pudrata cu produse special destinate pisicilor. Pudrarea se va face doar pe suprafata blanitei foarte bine uscate, astfel aceasta va prinde un aspect naclait.
Pisica trebuie lasata pentru o perioada sa se linisteasca si sa isi aranjeze blanita asa cum crede ea ca i-ar sta mai bine. Din cauza efortului si a stresului provocat de baita, va adormi in curand.
De cate ori spalam pisica?
De obicei daca este cu parul lung sau daca are acces pentru timp indelungat pe afara, pisicuta trebuie spalata o data la un interval de 7- 10 zile, iar daca este cu parul scurt si sta doar intr-un mediu foarte curat, atunci o data la o saptamana pana la o luna. Atentia deosebita o vor purta posesorii de pisici cu parul lung sau foarte lung pentru ca limba lor nu pot ajunge pana la baza firului de par pentru a-si curata si pielea.
Procesul ce cuprinde imbaierea pisicii ajuta la prevenirea ghemului de par, sau macar a formarii lui la interval de timp mai mare. De asemenea, cu cat de timpuriu i se face imbaierea unui pisoi (incepand cu varsta de 4 luni) cu atat mai repede se obisnuieste cu ideea de a face contact cu apa, iar violenta cu care vor respinge idee de baita va fi inlaturata pe parcurs.
Preferabil ar fi ca imbaierile mai dese sa fie facute vara, si mai rare iarna, dar si accesul spre exterior sa fie limitat in sezonul rece.
Nu uitati sa va rasplatiti pisicuta pentru ca a fost curajoasa si a rezistat cu stoicism unui astfel de eveniment! De doua ori pe saptamana ! funda? Te rog ! PLease me !

| PralineFine11 a răspuns:

O data pe saptamana.