Daca pentru un caine, 1 an este cat 7 ani ai unui om, in cazul perusilor proportia este putin mai mare. 1 an "perusesc" este echivalentul a 9-10 ani ai oamenilor. In primul an, proportia este chiar mai mare, pentru ca un perus de 8-9 luni este deja matur.
Un perus poate trai pana la 10 ani, dar sunt care si depasesc aceasta varsta. Iar cand moare, un perus duce cu el si o parte din stapanul sau. Da, moartea unui unei pasarele atat de mici provoaca o suferinta foarte mare pentru unii. Nu vreau sa par cinic, dar de acest aspect ar trebui tinut cont cand se doreste achizitionarea nu numai a unui perus, ci a unui animal de casa in general.
sper ca te-am ajutat. si eu am perusi, mi-a fost de folos si mie intrebarea asta
funda?
Chiar m-ai ajutat si daca ai perusi, ai mare grija de ei... am avut doi si ambii au murit astazi, dupa 5 ani si cateva luni. Se pare ca am fost norocoasa daca au trait atat. Multumesc si o seara placuta!
Nu se stie exact, pentru ca toti care au avut perusi au murit inaintea acestora
3-4 ani, dar depinde de conditiile in care-l ti si de multe alte aspecte. eu am avut si a trait 4 ani si ceva. Funda?
Depinde de la perus la perus, media e de 10 ani.
Al meu a trait 8 ani si veterinarul mi-a zis ca a murit de batranete pentru ca nu mai putea zbura, nu mai ii functionau organele.
Heii :-*
Uite un site cu totul despre Perusi :
http://www.blog.petz.ro/perusi-totul-despre-ei/
Si spune ca perusii traiesc in medie 10 ani dar sunt si care depasesc aceasta varsta
Sper ca te-am ajutat :-*
Un peruș poate trăi până la 10 ani, dar sunt care și depăsesc această vârstă. Mai multe amănunte despre ei poți citi aici http://www.blog.petz.ro/perusi-totul-despre-ei/
Papagali traiesc foarte mult.Cel mai batran papagal a trait in Austalia si a avut aproape 30 de ani. Minima de viata a unui perus este de 10 ani, dar pot atinge peste 19 ani.
Am avut si eu 2 papagali mi-a murit 1 si mai am femela cred ca peruse traiesc 14-20 de ani cam atat am gazit sper ca te am ajutat.As vrea sa te ajut cu mai multe dar am citit de pe google sa fii sanatos.
Daca il ingrijesti bine si ii oferi conditii bune traieste mult.Al meu are 10 ani si nu da semne ca ar fi ceva in neregula.Chiar si eu m-am mirat
Eu am un perus, il cheama cypy, deja l-am invatat sa zica 2 cuvinte isi spune numele, si spune esti un tampit, il am de fix un an. sper sa traiasca mult si bine ca, conditii are
Depinde cum il ingijesti. Si eu am ulul. Daca iti iei, recomand baietii, pot invata sa vb si sunt mai cuminti