Eu fac clatitele in tigaie uscata, la care nu se lipeste aluatul fara grasime.
Pun un polonic mic de aluat in tigaie si rotesc tigaia in aer, astfel ca aluatul sa curga peste tot.
Asez pe foc si din cand in cand scutur orizontal tigaia.
Cand nu se mai lipeste si aluneca deja un pic de la miscare, intorc clatita pe fata cealalta si procedez la fel cu scuturatul lateral. Cand s-a dezlipit si se misca, clatita este gata, o scot din tigaie si o asez pe stiva.
Urmeaza clatita urmatoare...
Eu ung tigaia cu un servetel imbibat in ulei si las clatita pana cand se vad marginile ca s-au facut bine si atunci o intorc, in jur de 2 min sau mai putin, depinde. eu pun 300 ml de lapte si 300 ml de apa minerala la 300 g de faina
La foc medi 4-5 minute la inceput pe o parte pana se inclazeste tigaia mai bine (dupa scadeti putin timpul), iar pe cealalta parte 2-3 minute chiar si dupa ce se încinge tigaia. In orice caz nu exista un timp fix. Recomand cel mai bine sa lasati clatitele pe prima parte pana cad deasupra aluatul pare chiar si putin intarit (adica nu mai e apos.) si pe el apar mici bule de aer iar marginile devin aurii (daca devin negre, sunt mai rumene, nu chiar arse), intoarceti si lasati pe cealalta parte 2 3 4 minute.