| Mihaela_Curelaru_1982 a întrebat:

Cățeaua mea tocmai a fătat și a mâncat puii sunt în stare de șoc încă nu îmi vine să cred și mă gândesc dacă a mai pățit cineva așa și dacă cumva a mai dat o șansă catelei sa devină mamă ia îngrijit sau a procedat la fel ea a mai avut pui de la cine am luat-o noi inițial ne dusesem după pui însă văzând o în lanț subnutrita și nici a câine nu arată 2 ani ne a luat sa o îngrijim și sa o tratam e un câine atât de blând și tolerant cu copiii mici încât ne am dorit puiuți de la ea atât de Bună e încât toți prietenii noștri vroiau un pui de la ea pentru copii lor inclusiv noi pentru ca ea are 5 ani și unui pui îi ia 2 ani sa ajungă matur, mă gândesc poate au avut puii ceva și de aia a procedat așa oare sa mai încerc odată anul următor sau sa o sterilizez a mai pățit cineva așa și dacă îmi poate spune dacă a mai lăsat încă odată cățeaua sa facă pui nu as vrea nici măcar eu sa mai trec încă odată prin asta.

4 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Se intampla la prima sarcina. Cum s-a mai spus, se intampla cand puii sunt neviabili. Se intampla cand puii mor imediat dupa fatare.

| AliGab a răspuns:

Puii aveau blanita cand au fost fatati? Catelusa este la prima fatare? Daca da nu iti face griji. Daca gestatia catelusei nu a fost de cel putin 2 luni si 3 saptamani, atunci puii au fost fatati prematur, iar unele cateluse isi mananca puii fatati prematur. Tot asa se intampla si la feline. Cand eram copil s-a intamplat acelasi lucru cu pisicuta mea: era la prima gestatie si fatase prematur si si-a mancat puii.
Eu zic sa mai incerci. Daca vezi ca si la a doua fatare face la fel (ma indoiesc ca va face la fel daca duce gestatia la final), atunci o poti steriliza.

| Mihaela_Curelaru_1982 explică (pentru AliGab):

Nu este la a doua și cred ca ia născut morți pentru ca acum am găsit altul în cușcă mort dar uscat și cordonul tăiat de ea cum trebuie îngrijit ori au murit apoi nu știu ce sa zic ea cred ca nu ia putut fata ca acum 3 zile era cu o burtă imensă și de ieri nici nu se cunoaște ca a fost gravidă dimineață găsisem o jumătate de cățel în cușcă iar acum ăsta curat uscat da mort deși o verificăm la nici jumătate de oră pentru ca ne este frica sa nu pățească ceva de 3 zile mereu doar intervalul 12 -6 dimineață în rest mereu a fost ori eu ori soțul

| AliGab a răspuns (pentru Mihaela_Curelaru_1982):

Daca este la a doua gestatie atunci este ceva in neregula cu catelusa daca fata puii morti. Ori o duceti la veterinar sa vedeti care este problema, ori asteptati pana la 3-a fatare, ori o sterilizati.