| cristinaObrien a întrebat:

Catelul meu este un Shar-Pei, are 3 luni si lacrimeaza foarte mult, are o umflatura oarecum pe ochi care apoi se scurge sub forma de mucus dar nu stiu sigur, cateodata nu si poate deschide ochii din cauza asta sau poate chiar nu vede bine pentru ca pata aceea de mucus care se scurge ii sta pe pupile... nu stiu ce sa fac mai exact, l am luat acum 2 zile si cel de la care l am luat a spus ca operatia o are facuta, o sa merg cu el si la veterinar dar ma cam ingrijorez, aveti idee daca e grav sau e ceva ce nu se piate rezolva?

Răspuns Câştigător
| Rocsid a răspuns:

Cred ca sufera de o afectiune oculara numita ectropion( cu ochii cazuti sa zic mai brut) sau poate fi o conjunctivita.
Cel mai bine e sa il vada un veterinar si sa spuna el exact ce si cum.
Nu e grav si la rasele astea e destul de frecventa afectiunea..se trateaza printr-o operatie simpla care lasa cicatrici foarte mici sau chiar deloc.Nu ai de ce sa iti faci griji daca dupa operatie catelul sta intr-un mediu curat si urmezi tratamentul dat de veterinar corect.
Sa te bucuri de blanos!

1 răspuns:
| Pharoh a răspuns:

Nu stiu ce ar putea fi dar cel mai bine e sa te duci la un veterinar.El va sti ce e de facut. Sper sa se faca bine!