Daca vei merge acum la ea, vei vedea ca nu mai miroase si nici murdara nu mai este, nici ea si nici micutii ei!
Catelusa ta e genetic structurata sa stie ce anume sa faca, din instinct!
Nu este bine sa o speli, ii modifici mirosul si posibil vreunul din micuti sa refuze sa suga pentru ca nu-si mai recunoaste...mama,la ei singurul lucru dupa care se ghideaza acum este simtul olfactiv,micutii sunt surzi si orbi la nastere!
Ai grija sa fie confortabil catelusa,sa-i nu-i fie nici frig,nici cald, sa aiba apa proaspata si mancare buna si de pui, apropie-te numai daca iti permite ea!
Tu sa ai grija, deci, de catelusa, de pui are ea grija in totalitate!
Si sa-ti traiasca micutii si sa fie iubiti!
Nu,nu o spala, si ai grija sa nu atingi puiutii pentru ca o sa miroase a mana de om si o sa tii manance.
Si a meu nu d emult a nascut si nu am spalato.Inainte de prima nastere,tati a mers la veterinar sa-l intrebe,ce trebuie sa faca,cum sa faca, si el i-a zis doar atat: "Lasati-o in pace, ca stie ea ce trebuie sa faca. Dupa ce-i naste ii curata, ii ia in gura si ii pune la subt, le curata/mananca treburile etc. Poti so speli dupa ce trece 1 saptamana zic eu dupa ce pui se opresc din supt, cam pe la 1 luna 1 luna si 1 saptamana maxim(varsta puilor), dar pentru o mai mare siguranta, Intreaba Veterinarul, dar ai grija sa mergi fara catea ca altfel te taxeaza ca si consultatie, si nu e deloc ieftina