| Emeraude a întrebat:

Catelusa mea (un Yorkshire) a fost invata de mica sa faca la nisip, ca pisicile. Acum, nu vrea sa mai faca in lada ei si mai face prin casa, din cauza ca i-am schimbat nisipul (probabil) pentru ca tipul de nisip pe care il foloseam inainte nu se mai gaseste, iar acum am unul care seamana mai mult cu niste pietricele. Am certat-o tot timpul, dar este foarte incapatanata. Cum o pot dezobisnui sa nu mai faca in casa? Exclus varianta cu iesitu' afara pentru ca nu face afara, am incercat varianta asta.
Multumesc anticipat.

5 răspunsuri:
| Sოﺁℓε a răspuns:

Hey! altceva nu ai ce sa-i faci decat sa o ceerti si cand se face o iei frumso si o pui in nisip cand se face ttot asa ori o scoti afara desi ea nu face stai cu ea afara pana face.

| Anca a răspuns:

De ce ai invatat catelu sa faca la nisip? :O :O :O.

Scoate-o afara si invatºo sa faca afara. E caine, nu pisica!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai important decat rasa era sa stim ce varsta are. Spala bine cu detergent, clateste cu otet si da prin zonele pe unde a facut cu esente de portocale.
Poti incerca si sa o tii foarte mult afara (sa iesi la iarba verde cu ea, o zi intreaga), sa o inveti sa faca afara. Din pacate nu va fi de ajuns o singura zi.

| Lorelai a răspuns:

Trebuie sa o inveti sa isi faca nevoile afara. De ce sa te chinui cu ladita, cu nisip? E mult mai simplu sa faca afara, nu-ti mai complica viata. O sa se invete sa faca afara daca ai rabdare cu ea. Nu exista exclus varianta asta, trebuie sa fii perseverenta. Ea e cainele, tu esti stapana. Bafta.

| Emeraude explică:

@bomboana dulce amaruie: asa fac mereu.
@Anca: Catelusa am primit-o in urma cu 6 ani.Eram la scoala, ocupata cu invatatul si nu aveam timp suficient ca sa pot iesi cu ea afara de cate ori avea nevoie (stau la bloc) si nici parintii nu aveau posibilitatea, ei fiind mai toata ziua la serviciu. De dat, n-am putut s-o mai dau, fiindca m-am obisnuit cu ea. Am incercat s-o invat sa faca afara, dar refuza.
@minerva: are 6 ani. Poate ca nu e importanta rasa, dar m-am gandit ca poate fi o problema la personalitatea acestei rase, detaliu care ar putea ajuta.De spalat, spal portiunile de covor/carpeta pe care imi face cu Vanish, iar la fiecare sfarsit de saptamana le aspir, spal si le mai aspir inca o data.
@Lorelai: problema e ca mi-as complica viata mai mult scotand-o afara de fiecare data cand are nevoie.Eu sunt plecata mult timp de-acasa pe timpul zilei, iar ladita ii este tot timpul la dispozitie, dar daca ar fi nevoie, as face si acest sacrificiu de a o scoate de cateva ori pe zi.Si repet, daca nu incercam s-o invat si afara inainte, nu mai puneam intrebarea, am incercat zile la rand, n-am avut sort de izbanda. Poate ca a fost si vina mea si a parintilor la inceput ca am invatat-o asa, dar acum nu prea mai am ce face big grin.
In final, am sa ma duc la Carrefour si am sa-i caut alt nisip, mai fin. big grin
Multumesc pentru ajutor oricum!