De la o canisa, am mers personal, dar sunt unele care pot sa ofere si transport.
De la canise cunoscute fci nu ai cum sa iei caini bolnavi fiindca o canisa care se respecta au facute teste parintilor inainte de monta, teste pentru boli care se pot transmite ex displazie de sold. Daca pana la 3 luni ai grija de el ca sa nu ia parvoviroza s-ar putea sa ai un caine sanatos tun!
La canise gasesti pui de la 150e in sus, dar primesti pedigree(singurul act care atesta apartenenta la o rasa, mai exact cu actul asta dovedesti ca ai un catel 100% de arsa, acolo aparand 3 sau 4 generatii,parintii puilor,bunicii strabunicii si mi se pare ca si stra stra bunicii), carnet de performanta, micorcip, carnet de sanatate(cu vaccinurile si deparazitarie care trebuie facute pana la varsta aia la care il cumperi) si pasaport.
De la cei de pe net nu ai nici o siguranta, iei puiul cu 400lei, dar risti sa ti se imbolnaveasca de dai de 2 ori pretul unui caine de canisa
Eu l-am luat de pe strada
nu am dat nimic pe el,
nu a avut nici o boala si i-am facut toate vaccinurile.
La un moment dat a scapat si l-au prins hingherii. taicameu s-a dus cu un camion militar si a blocat intrarea ca sa il ia inapoi.
Din piata de animale.
Fata mea vroia un bichon si pina la urma s-a lipit de un pechinez metis care avea o luna de zile. Era acolo cu fratii lui. A fost dragoste la prima vedere pentru toata lumea si asa a ramas.
Am urmat apoi traseul stas: deparazitare, vaccin, hranit, dragalit si restul.
Daca vrei neaparat ciine de rasa cu certificat, sint pe net vinzatori credibili si cu experienta.
Cind il vezi tu, insa, e altceva.
Eu îţi sugerez să-ţi iei de la Petshop sau târgul de animale. De la Petshop eu mi-am cumpărat un pechinez super drăguţ şi am un bichon havanez achiziţionat acum 4 zile de la un băiat căruia i-a fătat căţeluşa. Niciuna nu a avut nicio boală sau ceva, nu aveau nici purici.
Îţi poţi lua de pe mercador sau tocmai.ro, o prietenă şi-a achiziţionat un labrador de pe unul din acest site, nu mai ştiu sigur.
Eu l-am luatde pe net . De pe tocmai.ro. Pai, am sunat la numarul de telefon, proprietarul a spus unde sa ne intalnim (pana a ajuns a durat o ora jumatate fiindca nu era din oras), am intalnit vanzatorul si l-am adus acasa.Totul a decurs perfect .
Eu l.am luat de pe net. dar mia intai sa te uiti f bine la pui ca sa nu iti iei corcituri.
suni individu il intrebi pretu etc ce te mai intereseaza pe tine si stabiliti unde va vedeti. de la canise ai sanse sa il iei bolnav de la particulari mai rar (maj au doar o catea s e sanatoasa).
Eu mi-am luat un Pit Bull de pe Mercador dar poti gasi multe alte ras de caini trebuia doar sa cauti in localitatea ta si poti achizitiona rapid.Acesta a costat 100 €. Cainele nu are nimic sanatos si dragut. Sper ca te-am ajutat.