Buna Yumi! Iti raspund in calitate de "mama" de pisica de 18 ani. Locuiesc intr-un apartament cu 3 camere si am un motan de 18 ani. Te sfatuiesc sa nu iti iei un animal, indiferent daca este caine, papagal, hamster, igoana etc, decat daca esti pregatita. Un animal inseamna multa responsabilitate deoarece este o fiinta vie care simte, intelege ce face stapanul si are nevoile unui copil mic de om. Asa cum un copil are nevoie de hrana, igiena, recreere, afectiune si grija, la fel are si un animal. Te rog si te sfatuiesc sa adopti animalul pe care ti-l doresti, fie pisicuta ori caine, decat sa cumperi unul. Fa o fapta buna. Multa sanatate si sa-ti aduca bucurie!
Niciunul nu e folositor in apartament. La casa, e altceva. Mai usor de intretinut e pisica.
Pai la apartament merge mai bine un hamster sau o veverita canadiana. Si cu ele te poti juca o data ce se obisnuiesc cu tine. au blana mult mai moale. Eu am si hmaster si pisica.Si am avut si peste . Dar e complicat cu pisica pentru ca trebuie sa cumperi nisip specia care e mai scump ca sa nu miroasa si in general e costisitor. Trebuie ales nispul IN FIECARE ZI. E bine sa ai un animalut de mic pentru ca te ajuta sa fi mai responsabil. Dar iti sugerez sa o iei usor... Sper ca am ajutat ^_^
Pisica se ingrijeste astfel :
-1. Perie blana pisicii
Indiferent de marimea firului de par, perierea este necesara pentru a preveni ingerarea sau incalcirea acestuia. In functie de rasa pisicii, perierea se face zilnic (la pisicile cu par lung) sau la doua-trei zile( la cele cu par semi-lung sau scurt). In perioada naparlirii este necesar sa o perii mai des, indiferent de lungimea blanii.(si pentru a nu lasa par pe covoare)
2.6. Spala pisica
Chiar daca o tii numai in casa este important ca de doua sau trei ori pe an sa-i faci baie. In acest fel vei indeparta grasimile din blana si impuritatile la care nu poate ajunge.
3. Trebuie hranita, alintata.
Sa ai timp sa te joci si cu ea.
Catelul se ingrijeste astfel:
1. Fa-i controale periodice
Mergi cu cainele la vererinar pentru controalele de rutina si pentru analizele necesare. Acest lucru te va ajuta sa-ti dai seama daca animalul are sau nu vreo problema pe care este posibil ca tu sa nu o sesizezi la timp. Multe dintre afectiuni se agraveaza rapid la animalele de companie, iar in faze foarte avansate urmarile pot fi fatale.
2Imbaiaza-l
Desi nu trebuie sa speli cainele foarte des (acesta spalandu-se in medie de 2-3 ori pe an) nu trebuie sa neglijezi acest tratament. Blana cainelui se murdareste in timp si chiar daca acesta se spala singur nu va putea sa indeparteze toate impuritatile.Pentru spalare foloseste un sampon special pe care il poti achizitiona de la un Pet Shop sau farmaciile veterinare.
3.In functie de tipul de blana pe care cainele tau il are, va avea nevoie de ingrijiri speicale. In timp ce un patruped cu blana foarte scurta are nevoie de perieri doar o data pe saptamana, unul cublana lunga va trebui periat zilnic. Cainii cu blana medie se vor pieptana in functie de tipul acesteia: un caine cu blana normala o data la doua-trei zile, iar unul cu o blana care se incalceste foarte usor, zilnic. De asemenea, in perioada naparlirii, toti cainii se vor pieptana zilnic sau chiar de de doua ori pe zi, in functie de necesitati.
4.
Pentru a fi sanatos si fericit, cainele trebuie sa beneficieze de o dieta echilibrata. Aceasta este bine sa fie bogata in proteine, vitamine, aminoacizi si calciu. Alege hrana specifica tipului de caine pe care il detii in functie de tmperamentul acestuia (activ sau pasiv), de rasa (exista tipuri de mancare destinate anumitor rase) sau in functie de problemele pe care animalul le are (stomacul, dintii sau pielea sensibila) etc. De asemenea, carnea, oasele, orezul, pastele fainoase sau arpacasul, legumele, verdeata, galbenusul de ou, fructele, branza dulce si iaurtul nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia lui.
5.
Nu este un lucru absolut necesar, insa antrenamentele ajuta la dezvoltarea fizica si psihica a cainelui. Atunci cand il inveti trucuri noi il vei determina sa faca miscare, ceea ce il va ajuta la mentinerea tonusului muscular.
Sper ca te-am ajutat.