| IDarkFighter a întrebat:

Ce apa pot cumpara de la magazin ca sa pun in acvariu am auzit ca apa de la robinet nu e indicata deloc pentru ca are clor si intrebarea e daca cumpar eu apa gen dorna lipova etc care e cea mai buna?

Răspuns Câştigător
| SarahInFuture a răspuns:

Eu am peste si cand ii schimb apa ii pun de la robinet, dar trebuie ca apa sa fie la temperatura camerei. Eu am cumparat de la petshop niste picaturi care se pun in apa de fiecare data cand se schimba (20 picaturi). Nu mai stiu exact cat am dat pe ele fiindca le am de ceva timp, dar nu cred ca sunt atat de scumpe

5 răspunsuri:
| ElSueno a răspuns:

Și apa de la magazin crezi că nu are clor? Clorul se pune în apă pentru a o dezinfecta. Poți folosi liniștit apa de la robinet pentru pești, si eu o foloseam. Dar dacă ești mai paranoică poți cumpăra apă pentru pișcină, dar aia are și mai mult clor. Daca chiar vrei niște apă curată, fără clor poți doar să mergi la un izvor, asta în cazul în care stai pe lângă munte.

| dalii389 a răspuns:

Eu am pești de acvariu de 2 ani, și folosesc apă de la robinet. În ea pun jumătate de linguriță de sare, așa mi-a prezis cel de la care am cumpărat peștii. Eu mai pun ceva picuri pentru ei de culoare albastră. Până acum peștii sunt bine.

| Rusu_Nadina_2002 a răspuns:

Apa de la robinet, dar trebuie sa faci asta:

DECLORINAREA APEI DE ACVARIU- apa de la robinet contine foarte mult clor, acesta este adaugat cu scopul de a omora diferitii agenti patogeni care o populeaza, si chiar daca pe noi nu ne afecteaza, pentru pestii din acvariu si pentru bacteriile denitrifiante din acvariu poate fi fatal. De aceea inainte de a pune apa in acvariu se recomanda declorinarea acesteia. Declorinarea apei se poate face pe loc, printr-un proces chimic(se adauga substante care se gasesc in comert) sau se poate declorina prin depozitarea ei in vase descoperite cu gura larga (galeti de exemplu) timp de cel putin 24 de ore. Daca nu se poate astepta nici atat apa se mai poate declorina si in 12 ore printr-o aerare puternica. Astfel clorul se evapora si apa este buna de pus la pesti in acvariu. APA NU SE FIERBE – exista teoria gresita ca apa care se pune la pesti trebuie fiarta, intr-adevar prin fierbere se elimina clorul dar odata cu el si sarurile de care au nevoie pestii de acvariu si plantele acvatice.

| EBP23434 a răspuns:

Daca stai la bloc nu prea ai de unde sa faci rost de apa fara clor. Daca ai rude la tara poti cere apa de fantana.