Akita-Inu este considerat ca fiind marele caine japonez... este un caine de talie mare, cu blana porocalie cu alb, caracterizat ca fiind foarte destept. Are un simt foarte puternic al justitiei, na ca sa-i spunem asa. Adica este foarte loial, unii akita-inu nici macar nu ar lasa pe altii decat stapanii lor sa-i atinga. dar poate fi si foarte sociabil, acum depinde cum il inveti. eu am doi akita-inu japonezi care-au facut pui. stau la casa, si noaptea de ex ii las prin curte, chiar si cu usa deschisa nu pleaca, merge cu mine pana la magazin, ma asteapta afara, apoi ne intoarcem. nu-i nevoie de lesa sau altceva caci nu fuge (poate doar cand e mai mic din curiozitate se duce sa mai exploreze si el) dar in general e foarte ascultator, poate chiar cel mai ascultator caine dintre toti. adica pur si simplu sunt unele momente in care nici macar nu trebuie sa-i zici nimica, el doar vine si se uita la tine si-si da seama ce se intampla, sau ce sa faca. e un caine care nu latra foarte mult (cum zicea cineva, latra doar cand merita sa se latre). adica in general e un caine foarte frumos, insa principala sa caracteristica este forta si inteligenta. e foarte puternic si agresiv in unele cazuri, de ex intr-o noapte a sarit un tip gardul sa fure ceva, nu stiu ce si ne-a trezit noaptea cainele latrand, cand iesim afara il vedem p-ala plin de sange zacand pe jos, iar cainele statea langa el. doar la incapacitat, nu la si omorat, cu toate ca putea.
cel mai important este cum il cresti. daca il iubesti, iti va fi loial tie si familiei tale, insa daca n-ai grija de el cand il cresti, risti sa devina loial doar lui, si atunci o cam ia de capul sau. in fine, daca vrei sa vezi cum arata da-mi mesaj sa-ti trimit niste poze cu akita mei.
Eu as alege un Golden Retriever. E preferatul meu. Si Akita imi place mult de tot.