Doberman pentru ca este mai linistit decat rottweilerul, si rottweilerul poate deveni mult mai repede agresiv e in natura lui, doberman e si mai frumos acum daca esti baiat nu te vei uita la frumusete dar e mai bun un doberman dar alegerea iti apartine si rottweilerul se poate intoarce sa te muste chiar pe tine si daca esti stapanul lui si ai fost /mereu atent cu el
Doberman-ul devine in timp agresiv. Exista multe cazuri, si eu unul am avut la bunici care dupa 5 ani a devenit agresiv, inainte fiind jucaus si linistit.Cartile si revistele de specialite nu mentioneaza fenomenul legat de nebunia la doberman. Caini aflati la varste de 5 si 7 ani. cauza se spune a fi cresterea creierului si presiunea exercitata de cutia craniana asupra unor centrii nervosi.
Rottweilerul poate fi un caine foarte bland, totul depinde de cum il cresti.
Asta este o prostie. Boala despre care vorbesti este o afectiune reala prezenta in special la cainii de talie mica ( Syringomyelia). Nu este neaparat la doberman. Este o afectiune neurologica iar cainele nu devine agresiv. El are miscari necontrolate, nu poate merge, asemeni unui bolnav de Parkinson. Daca dezvolta o astfel de boala trebuie etunasiat. Insa e ceva ce se intampla extrem de rar. Dar in niciun caz nu inseamna ca la o anume varsta dezvolta boala si nici nu inseamna ca dobermanul o va avea sigur. Unii caini devin agresivi in jurul varstei de 3 ani pentru ca aia e perioada de maturitate. Abia atunci intervin instintele de paza si agresivitate. Dar asta doar in anumite cazuri in care proprietarul nu s-a ocupat cum trebuie de caine ( orice caine, de orice rasa).
Alege DOBERMAN ****, e mult mai destept ca rottweiler, si foarte jucaus. Rottweilerul poate devenii agresiv cand nu te astept. D-aia Hitler a ales Doberman, pe timpul acela erau cei mai destepti caini.
Eu am avut si rottweiler si doberman. Amandoi sunt loiali si foarte afectuosi. Amandoi si-ar da viata pentru tine insa dobermanul este cu muuuuult mai inteligent. E mai usor de dresat si...pur si simplu te intelege si evalueaza foarte bine diferite situatii.
Normal Rottweileru este mai bun de pază și nu va ataca niciodată pe stăpân dacă stăpânu nu îl va bate etc.
RoooneyThePuf întreabă: