Buna!
Nu stiu ce caine iti place tie (rasa) dar mie imi plac caini Haski si Beagle.
Mergi cu parintii tai la PetShop si acolo vei vedea ce caini au, daca iti plac sau nu.
Păi labradorii sunt câini de rasă, de talie medie, sunt foarte inteligenți și nu sunt agresivi. Pot fi dresați foarte ușor.
Ar mai fi câinii Huski. Sunt foarte simpatici, la fel, inteligenți, pot fi dresați, nu sunt agresivi cu stăpânul și are tendința de al proteja.
Ar mai fi și câini lupi care sunt la fel ca și câinii Huski. Amândouă rasele Find de talie medie-mare.
De regula nu la rasa ar trebui sa te uiti, ci la ce tip de caine ti-ai dori si apoi te uiti la rasa. Nu exista o rasa potrivita pentru o anumita varsta.
Vrei un caine de talie mare? Iti trebuie spatiu destul de mare in casa sau un apartament. De asemenea, pregateste-te sa platesti destul de mult pentru mancare.
Daca ai un apartament mediu cu doua, trei camere, mai bine iti iei un caine de talie medie sau mica. Cainii de talie mica au avantajul ca nu trebuie sa ii scoti mereu afara, ci poti sa ii inveti sa isi faca nevoile in casa intr-un anume loc, precum pisicile la litiera.
Vrei un caine cu blana lunga sau blana scurta? Cei cu blana lunga trebuie sa fie periati si spalati mai des, cei cu blana scurta nu.
Vrei un caine care sa te urmeze peste tot sau vrei un caine mai independent?
Vrei sa fie activ? Linistit? Sunt foarte multe optiuni si in functie de caracteristicile dorite intr-un caine, iti poti alege o rasa potrivita. Sunt prea multe optiuni in functie de rase, ca sa poti primi un raspuns doar pe baza rasei si si a varstei tale.
Eu cand am fost mica am avut un cocker auriu si un terrier de tibet. Ambele rase au blana lunga, cockerul fiind insa foarte activ, in timp ce terrierul de tibet destul de calm. Mi-au placut amandoi, dar personal am preferat cockerul pentru ca puteam sa merg si sa ma joc mai mult cu el decat cu celalalt.
Alecsandra_Vartolomei_1993 întreabă: