| floricel a întrebat:

Ce creioane sunt bune pentru desen? 3 B sunt ok?

Răspuns Câştigător
| lavinutza a răspuns:

Creioanele B sunt cu mina moale, iar cele cu H sunt cele cu mina tare. Pentru portrete creioanele 3B sunt foarte bune.

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Depinde ce doresti sa desenezi.
Creioanele B sunt cu mina moale, iar cele cu H sunt cele cu mina tare. Numarul indica gradul.
Pt desen tehnic, creioanele H sunt indicate pentru linii subtiri. Creioanele B sunt indicate celor care fac desene grafice, unde 3B este cea mai moale.

mlm
| mlm a răspuns:

Buna, cele mai indicate creioane pentru desen sunt HB, sunt acele creioane cu mina mai inchisa si mina este destul de rezistenta, te ajuta foarte bine la desen.Bafta.

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Eu folosesc numai creioane cu mina B(2B, 3B). Depinde ce desen vrei sa faci, pentru schite creioanele cu mina B sunt recomandate. Daca iti trebuia sa faci doar conturul ca mai apoi sa aplici culoare iti trebuie creioane HB(sa nu apesi pe ele pentru ca o sa se vada urat dupa ce le stergi). Spor la desenat!

cristian
| cristian a răspuns:

Pentru portrete creioanele 3B sunt foarte bune.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mmm, eu pentru desen folosesc creion mecanic de la rotring cu mina 0.7 HB (tot rotring) si e foarte bun si la portrete. Acum nu stiu alte chestii dar la desenat aiureli, personaje etc. e bun. (nu-s expert intr-ale uneltelor, desenul e doar un hobby)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu folosesc aproape toate B-urile. 4B, 5B pentru schite si contur, diferite umbre 6B, intuneric 8B.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca cele mai bune sunt 2b

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Creioanele 8B au mina cea mai moale si cea mai groasatongue
Indicat pentru portrete si pentru desene grafice 2B-3B.

| Alessya_2809 a răspuns:

Gasesti tot felul de creioane si intr-adevar H-urile sunt mai tari pentru detalii, schite iar B pentru hasuri, umbre etc. dar cel mai bine e sa le incerci sa vezi care iti plac pentru ca fiecare are stilul si ideile luiwinking

| svdragos a răspuns:

Pai 3 b sunt cam slabute.
Incearca 5 sau 6 b dar pentru desen expert 9 b e recomandat...winking