Poate ce percepi tu ca bunătate e în realitate ceva cu repercusiuni negative. Ai fost superficial și nu ai gândit suficient situația astfel încât tu zgârii problema doar la suprafață. Umbli la efecte, nu și la cauze. Poate ești ipocrit și faci unele chestii bune dar nu sunt suficient de consistente să contrabalanseze chestiile rele pe care le faci. Unii oameni au un stil de a-ți atrage atenția mai neortodox, adică în forță fără să stea la discuții. Nu stau să îți explice de ce ai greșit și cum ai putea repara. Doar te pun la punct pe un ton aspru și atât. Dar totuși dacă treci de furia de moment și eventual de sentimentul de tristețe și neputință poate reușești să extragi esențialul din interacțiunea cu ei, să îți pui niște întrebări, evitând emoțiile. Alții pur și simplu sunt foarte cinici și nu pot accepta modalitatea în care unii își duc viața, axați pe a oferi. Faptul că vibrați pe frecvențe foarte diferite duce automat la un conflict, la o respingere când se întâlnesc. El nu concepe bunătatea, o consideră idioțenia și în consecință nu o respectă, te consideră o banală cârpă de șters. Nu înțelege că e posibil să oferi din suflet fără să vrei ceva înapoi și că n-ai putea trăi altfel.
Unii așa consideră. Că dacă ești bun şi oferi ești un om slab şi nu meriți respect.
Salut,
Un om bun e in mai multe sensuri si aici puteai sa dezvolti mai bine o situatie.
Ce face rau? Face rau ca e bun, prea bun si nu stie cu cine si cum si mai ales cum sa pastreze un echilibru intre bunatate si rautate si cu cine sa fie bun si cu cine "rau".
Dupa cum stii si probabil poti si vedea, bunatatea e catalogata a fi slabiciune.
In fine, pacat de acei oameni buni care nu stiu sa se adapteze societatii moderne si ajung la suferinte si frustrari datorita bunatati lor...
Doar pe o mare parte, eu zic ca trebuie sa te mai gandesti si sa te bazezi si pe realitate.
Doar faptul ca esti bun si educat sunt uneori incompatibile cu adaptarea.
La faza cu acceptarea suntem chiar foarte diferiti, un exemplu care imi vine acum in minte e ca un grup de oameni destepti accepta un prost insa un grup de oameni prosti nu accepta unul mai intelectual.
Ai mai mult de 12 anisori?!
Eu as zice "pacat de ei"
Asta ma intreb si eu. Adica incerc sa nu intru sau sa intretin conflicte, imi ajut prietenii/ colegii le ofer suport, dar cand eu am nevoie de ceva chiar daca este nesemnificativ se comporta cu mine ca si cum le cer viata.