Mai e un fel de hartie cerata cu o solutie care in contact cu apa prinde o culoare albastru- mov, apoi cu acel aparat cu ace... cred ca stii restul
Eu cand mi l-am facut, parea hartie din aia de impachetat prajituri. A pulverizat ceva, nu stiu daca apa. Totusi, il mai face inca o data pe hartie cand e pe piele, apoi pulverizeaza si se imprima modelul, dupa care incepe tatuarea propriu-zisa.
Stiu cum se utilizeaza hartia de calc.Se deseneaza pe ea cu pixul(cred). Apoi pe piele se da cu mennen speed stick apoi se lipeste hartia de calc in acea zona. Celalata hartie din propriile cunostinte cred ca se numeste transfer paper.La papetarie in oras nu am gasit asa ceva.Nu stiu unde sa gasesti ca eu caut de vreo 2-3 luni daca stie cineva unde gasesc sa lase un mesaj pe site. Oricum tatuatorii din Romania nu iti spun mai exact de unde au facut rost de acea hartie speciala astept si eu un raspuns.
Hartia de calc nu este folositoare.Motivul.Simplu.Nu absoarbe lichide si ramane rigida.Deci in concluzie nu se muleaza.Se poate folosi orice tip de hartie absorbanta, de exemplu hartie normala a4, pe care faci un desen cu un pix normal (albastru, negru...Etc), apoi iti decupezi desenul cam la 1 cm de conturul extern, cureti pielea cu alcool sanitar, lasi pielea umeda de alcool, iti pozitionezi desenul pe pielea umeda de alcool, apoi cu un tampon imbibat in alcool tamponezi usor pe spate desenul pana vezi ca hartia a absorbit peste toata suprafata desenului alcool, acesta imprimandu-se pe piele. In orice caz. Daca mergi la o librarie, sa ceri hartie transparenta si cat mai subtire si umezeste un colt. Daca absoarbe instant apa, (saliva =d), e buna... Spor la tatuat (^_^)
anonim_4396 întreabă:
Butaru-Letza_Alecsandra_1988 întreabă: