Buna!
Ai putea sa le dai mar sau morcov tras pe razatoare.De asemenea poti sa le pui si o feliuta de portocala. E indicat sa le dai sa roada si creta, asta le intareste ciocul si ii face sa isi consume energia.
Sper ca te-am ajutat. O zi buna!:*
Fructele si legumele trebuie sa fie bine spalate, taiate in bucatele cat mai mici, proaspete si la temperatura camerei. Trebuie sa evitati urmatoarele alimante: ciocolata, varza, cofeina, macarea veche, laptele si cremele, cartoful crud, alcoolul si fructele de avocado.
Insectele si vitaminele trebuie sa compeletze necesarul de elemente nutriive pentru perusul dumneavoastra. Vitaminele au un rol important prin activitatea lor la nivel celular, dar in execes ele pot inhiba unele functii ale organismului.
Hrana moale poate fi si ea administrata din cand in cand. Aceasta se prepara dintr-un ou afiert tare, sfarama cat mai marunt cu furculita, un morcov ras cat mai marunt, care se amesteca cu 2-3 lingurite de pesmet, gris sau malai. Se mai adauga 2-3 lingurite de coaja de oua rasnita, care contine calciu. Amestecul de hrana moale se tine la frigider si i se da perusului intr-un capacel, numai dupa ce a fost adusa la temperatura camerei.
Pietricelele marunte, folositoare altor paasri in digestia semintelor, sunt indispensabile si perusilor. De aceea, o mica tavita cu nisip grosier nu trebuie sa lipseasca nici din colivia perusilor.
Apa trebuie improspatata permanent, altfel putand favoriza dezvoltarea diferitelor colonii de bacterii
Pai eu am avut o nimfa si ii dadeam de obicei sa rontaie foi de varza sau cotorul.
Practic eu am un perus de vreo 2-3 ani, ii dua din cand in cand papadie, da s afie spalata si uscata pe urma, morcov, si cam atat in materie de legume