Eu sunt de parere ca un ciobanesc carpatin este un caine de paza bun. Sperie pe oricine cu dimensiunea lui cea mare(cam 1 m inaltime, 1m lungime, labe cat ale unui urs, dinti mari cat a unui leu)
Cand latra rasuna toata strada. O da si mananca foarte mult.Si daca vrei:poate sa fie mare si infricosator ca daca te uiti la el o iei la fuga dar sa fie "pasnic", sau, daca vrei, poate sa fie mare, infricosator si foarte rau ca strainii.Depinde cum vrei sa fie si cum il dresezi.
Rasa ciobanescului caucazian isi are originea in Rusia.Ciobanesti caucazieni erau si sunt folositi pentru manarea si apararea turmelor de oi.Are o blana groasa si deasa care poate avea urmatoarele culori:gri, cafeniu, maroniu, alb, vargat.Are o inaltime cuprinsa intre 64 si 72 cm si o greutate cuprinsa intre 45-70 kg.Il poti avea alaturi timp de 13 ani.Se impaca bine cu copii si este un bun caine de paza si este foarte fidel.
Iti recomand bullmastiff. eu am doi. Pe langa faptul ce sunt extraordinari pentru paza(la curte, ca au vreo 50-60kg) sunt usor de intretinut.Nu sunt mofturosi la mancare, inghit aproape orice, din cauza asta e recomandabil sa-i tii la curte - au tendinte de ingrasare daca nu au activitate. pot fi tinuti numai afara, in cusca, dar nu legati- sunt totusi caini de rasa. Sunt extraordinar de atasati de stapan si familia acestuia. Nu sunt galagiosi, dorm daca nu au ceva mai bunde facut... Eu ti-i recomand din tot sufletul.
Eu as opta pentru un ciobanesc mioritic. eu am unul care are 3 ani si sunt foarte mandru de el. are 80kg si o inaltime de 1m. nimeni nu se apropie nici macar de poarta e foarte rau.
Ane758 întreabă: