Lapticul de mama nu trebuie inlocuit cu cel de vaca.
NU da oase fierte de nici un fel! Doamne fereste, nu fierte!
NU fac viermi de la lapte.De ce se spune ca laptele nu e bun pentru caini? Pentru ca, cu cat cainele(dar si alte vietuitoare, exemplu noi) inainteaza in varsta, enzimele apareatului digestiv nu mai coaguleaza laptele.Astfel apare uneori diareea. Unuii caini se deranjeaza urat la stomac din cauza laptelui,dar nu toti.
Ii poti da cainelui orez fiert cu legume,supica de pui(fara oase!),iaurt simplu(putin),fructe(mere,pere),legume(ardei gras,morcov,brocoli).
Dupa intarcare(ceea ce inca nu este cazul),va trebui sa le incluzi in dieta lor si un supliment alimentar(vitamine si minerale) ca sa te asiguri ca se vor dezvolta armonios(cere recomandarea unui medic veterinar bun,sa nu ii dai supradoza).
Daca ti se parea mancarea comercializata pentru caini prea scumpa,le poti cumpara gaturi de gaina sau spate de rata si iesi mai ieftin, dar atentie, o alimentatie bazata doar pe proteina nu este in tocmai sanatoasa.O mancare trebuie sa contina o treime legume, o treime cereale si o treime proteine(carne).
O data pe sapt le poti da puilor un galbenus de ou crud.
Nu baga in mancarea puilor condimente, ceapa sau usturoi.
Nu le da puilor supliment de zinc.
Succes si sper sa-ti fie de folos!
Fierbe nişte oase, carne dacă ai, fă-le o supică de legume tocate mărunt ca la bebeluşi. pisează-le cu furculiţa, fărîmiţează pîine şi amestecă. Dacă e prea groasă subţiază cu zeamă.Să nu fie fierbinte că regurgitează. Apoi lăptic.
Nu de la lapte faceau viermi.asa se nasc cu viermi pentru ca trebuie deparazitata cateaua.si ei la 1 luna trebuiesc deparazitati.
Cum adica? nu inteleg, eu sunt de la tara si nu am dus niciodata cateaua la veterinar si nu prea as avea cum sa o duc.
Nici nu trebuie, cumperi pastile pentru viermi si ii dai.
Cui? Catelei? sau cateiilor? si de unde stiu daca are sau nu viermisori?:-s, pentru ca a mai fatat in mai anul trecut iar cateii aia traiesc foarte bine
Toata viata ei se deparaziteaza cateaua o data la 6 luni.cand e a fata cu o luna inainte de fatare, cateii cam la 1 luna de viata.
Le poti da un regim bazat pe mancare naturala supa, sau altceva daca nu vrei sa faca viermisori intestinali nu le da lapte. sper ca te-am ajutat,... fundita plzz
Iti recomand sa nu le dai lapte deoarece vor face viermisori. ar fi bine sa le dai supa, carnita tocata fiarta ca cea de la ardeiul umplut si alte mancaruri normale sau conserve pentru. catei. sper ca te-am ajutat@@##
Aberezi! Laptele trebuie fiert. Fără lapte nu li se vor dezvolta oasele.
Au lapte de la mamica lor .Eu una nu mai risc sa le dau lapte, asa am procedat cu majoritatea cateilor mai de mult si toti faceau limbrici, sau ceva de genul si mureau nu vreau sa se intample asa si cu acestia, mama le-a facut 3 oua cu zeama, le da ciorba cu putina paine dar m-ar interesa ce altceva le-ar putea da
Dacă au lapte matern, e bine.În rest, fă-le supică.Să nu le dai oase.
Lapte primesc de la mama lor. daca primesc in exces fac viermisori si mor.
marmeladacupaine întreabă: