Broastele testoase terestre, ca urmare a particularitatilor morfofunctionale ale aparatului digestiv, se hranesc mai des, comparativ cu cele acvatice, iar daca nu este posibil acest lucru, activitatea lor se reduce foarte mult. De asemenea, tranzitul intestinal este mult mai rapid comparativ cu cel de la broastele testoase carnivore.
Sub raport structural, hrana broastelor testoase terestre cuprinde o gama larga de sortimente vegetale. Pe langa o serie de ierburi din flora spontana se mai administreaza numeroase varietati de legume. La acestea, se mai administreaza numeroase varietati de legume. La acestea, se mai pot adauga cu mult succes, fructele rosii (cirese, visine, zmeura, fragi, struguri, capsuni), dar si altele ca: banane, mere, pere, portocale.
O structura de ratie care corespunde in mod ideal cerintelor organismului testoaselor terestre poate cuprinde: ierburi salbatice si cultivate (trifoi, lucerna, sparceta, papadie, flori, cimbrisor, macris etc.) si legume (salata, morcovi, cartofi taiati, varza, spanac, fructe coapte etc.). La toate acestea se mai pot recomanda alimente de origine animala, cum sunt: carnea sau organele tocate marunt, branza, cascaval, dar si lapte praf amestecat cu cartofi pregatiti sub forma de pasta.
Tinand cont de faptul ca necesarul de saruri minerale si vitamine este destul de dificil de dozat, la perioade scurte de timp se vor administra suplimentar saruri minerale complexe, vitamine AD3 administrate in apa de baut, sau complexe vitamino-minerale, necesare calcifierii si bunei desfasurari a proceselor metabolice.
Pentru o pigmentatie pronuntata a broastelor testoase se mai pot utiliza morcovi, pentru broastele testoase terestre si respectiv creveti roz pentru cele acvatice, care vor aduce un aport substantial de caroten sau unii precursuri ai acestuia.
Nelutuborda întreabă: