| funditze a întrebat:

Ce mananca o broasca testoasa Cistuda? Si stitiu cumva daca e bine sa o las mult in apa?

Răspuns Câştigător
| sufletzel a răspuns:

Si eu am avut una acum vreo 2 luni. Am gasit-o pe strada. Initial i-am cumparat mancare de la pet-shop, din aia speciala pentru broaste testoase, dar nu i-a placut. Si am incercat sa-i dau rame. Imediat le manca. Sa-ti zic si de ce. Fiind pradator, cum vedea ca se misca rama, imediat sarea la ea. Asa daca ii dai chestii moarte, nu cred ca o sa le manance, ca nu-i atrag atentia.
Legat de tinut in apa, da poti sa o tii non-stop in apa. K e broasca de apa, nu de uscat. Cu toate astea are nevoie si de o insula in mijloc sa iasa din cand in cand la soare. Poti sa-i cumperi acvariu special pentru testoase, ca alea au si insula in mijloc, sau poti sa improvizezi tu ceva. Acum depinde si cat de mare e. Poti sa-i pui un buret in apa, ca buretul pluteste si poate sa se urce pe el, sau o piatra plata daca nu e adanca apa.
Sincer eu te sfatuiesc sa o eliberezi si daca chiar iti doresti testoasa ia-ti din cea cu tample rosii, de Florida. Sunt mult mai sociabile decat Cistuda. Cele de Florida sunt mult mai adaptate la viata in captivitate, pe cand Cistuda nu. Eu am avut Cistuda dar am eliberat-o in Dunare, si am si broasca cu tample rosii (are 4 ani).

2 răspunsuri:
| Toxic a răspuns:

Am avut si eu doua testoase de apa dulce. Carne foarte foarte prospata (peste, vita, pui, ficatei - tebuiesc fierte bine), legumele depinde ce pretentii are, la mine femela manca legumele care i le dadeam, iar masculul nu manca nici decum legume. Cu apa trebuie sa improvisezi ceva si un mediu uscat si un mediu in care sa se poata balaci, adica sa iasa cand doreste ea din apa si invers.
Pa-pa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

PatiPai si eu am o broasca testoasa Cistuda, o hranesc cu varza si cu spanac. Inca nu am incercat sa-i dau carne!big grin Am invatat-o niste comenzi. De exemplu : "Stai" sau "Mergi". Mi-a luat cateva saptamani, dar am reusit! Da! Este bine sa o lasi mult in apa. Iti spun cu am facut eu: Am pus apa intr-un lighian mai mare, am mai pus niste pietre (trei pietre ca si niste picioare si o piatra mare pe deasupra), si acum are si un fel de ascunzatoare dedesubt!happy Sper ca te-a ajutat ceea ce ti-am spus eu! Daca mai ai intrebari, ma poti contacta la adresa de e-mail: oana_revnic@yahoo.com. SUCCES!