| lynes a întrebat:

Ce parere aveti de cainii Shih-tzu? [ pentru cei care au,sau stiu multe despre astea ]
FUNDA! O sa imi iau unul in curand, si as vrea sa stiu.
Multumesc.

Răspuns Câştigător
| LittleMissCupcake a răspuns:

Eu am :D.O am de mai bine de 2 ani si o iubesc ENORM. Sincera sa fiu nu stiu ce m-as face fara ea. Imi este cea mai buna prietena. Nu plec nicaieri fara ea (ma rog, in afara de scoala). Nu musca, este ascultatoare, este vesela etc. dar blana s-ar putea sa-ti dea batai de cap. O zi daca uiti sa o perii si a si facut noduri. Eu pe a mea am cumparat-o de la Rega Voise si sunt foarte incantata de ea: www.shih-tzu.ro/

3 răspunsuri:
| monia a răspuns:

Shih Tzu este un caine mic, cu nas scurt si ochi mari. Blana este lunga, deasa si formata din doua straturi. De obicei, parul de pe cap este prins intr-un mot pentru a evita eventuale infectii ale ochilor. In cazul cainilor Shih Tzu, orice culoare a blanii este acceptata. Cu toate ca acesti caini au blana lunga, Shih Tzu este considerata o rasa hipoalergenica. Majoritatea exemplarelor nu depasesc 26 de centrimetri in timp ce greutatea ideala este in jur de 6 kilograme. Urechile sunt aplecate si acoperite de blana iar coada stufoasa este purtata intoarsa pe spate.
Cainii Shih Tzu sunt in primul rand niste foarte buni companioni. Nu isi doresc nimic mai mult decat sa stea in casa cu familia. Shih Tzu se inteleg foarte bine cu alte animale de casa si copiii mai mari. Sunt foarte sociabili, siguri pe ei si alerti. Daca raman pentru multa vreme fara stapan, aceste patrupede pot deveni destul de distructive. Shih Tzu sunt docili si linistiti, insa le place foarte mult sa se joace. Avand in vedere trecutul lor "nobil", acesti caini asteapta sa fie rasfatati si pot fi uneori destul de incapatanati.

Shih Tzu pot suferi de mai multe boli ereditare. Printre cele mai intalnite sunt displazia de sold si probleme ale ficatului. Botul scurt face ca acesti caini sa fie foarte sensibili la temperaturi inalte. Multe firme de transport aerian nu vor accepta prezenta acestor caini la bordul avioanelor atunci cand temperatura din timpul zborului poate depasi 24 de grade Celsius. Cainii Shih Tzu au probleme cand beau apa avand in vedere ca aceasta le poate intra in nas. De aceea, multi Shih Tzu sunt dresati sa bea din vase speciale, folosite pentru hamsteri sau gerbili. Zona din jurul ochilor ar trebui controlata in fiecare zi pentru a se evita acumularea de mucus. Shih Tzu traiesc intre 10 si 18 ani.

| StefanMosneaguID a răspuns:

Sunt foarte draguti si au sanse foarte mari sa-ti faca ziua mai buna.Eu unul ii ador.Dar sper sa nu-ti iei unul de portelan ca la bunica in biblioteca.Aia sunt demodati happy. Bafta!

| mirunamyru a răspuns:

Sunt foarte dragalasi, jucausi, afectosi. Blana insa trebuie ingrijita (tunsa regulat). Durata de viata este 14-16 ani si cantaresc 4-7 kg. Perierea zilnica cu o perie cu dinti din inox este absolut necesara.

Întrebări similare