Am eu bichon havanez.E adorabil,iubitor, face orice ca sa-ti atraga atentia. Daca tata sta la laptop, vine si se aseaza cu fundul pe tastatura si latra ca nebunul ca sa-l iubeasca si pe el cineva. Apoi daca ne uitam la TV incepe sa faca ture, sare in pat, vrea sa iasa pe terasa apoi dupa 10 secunde dupa ce inchidem usa vrea sa intre inapoi.
Alearga non-stop prin casa si roade intr-una la jucarii.
Problema e, si nu doar la mine din cate am mai citit chiar aici pe site, ca este foarte pofticios.Adica ce mananci tu vrea si el, si efectiv ii curg balele si plange daca nu ii dai, si vrei-nu vrei mananci cu el ca nu ai ce sa faci. Daca il dau afara din bucatarie imi face usa varza cu ghearele.
In rest e adorabiiil, si foarte jucaus si nebuuuun
Si cand iese afara incearca sa se imprieteneasca inclusiv cu pisicile, dar il bat de-l usucaMi-e teama sa nu o pateasca intr-o zi si sa-i scoate vreuna ochii
Deci parerea mea:chiar se merita daca iti doresti un catel activ si dragastos pe care sa-l smotocesti toataaaaaa ziuaaaaaa:X
Eu am un bichon maltez. Pentru a o ingriji, ii fac baie cam o data pe luna, o pieptan (ar trebui zilnic) la 2-3 zile, ii curat urechiusele cu betisoare la 3-4 zile, o spal pe fata, la ochi in fiecare dimineata.
Despre mancare, ii cumpar de la Royal Canin mancare pentru adulti (are 4 ani de acum) la vreo 25 lei/kg. Pare scump, dar nu prea mananca granule, asa ca nu e mare lucru. Ii mai cumpar DentaSticks de la Pedigree. In general mananca la masa cu noi. E foarte pofticioasa. Prefer sa-i fierb carnita, oasele de pui le evit (sunt prea subtiri). Mananca si orez, cartofi prajiti, mere, etc. Bucatelele de ciocolata pe care i le dau sunt mici, deoarece nu e recomandat, dar imi e imposibil sa mananc fara ea. La fel si inghetata, bomboane sau restul dulciurilor.
Este o catelusa foarte iubitoare, dar si geloasa.
Http://www.bichonbolognese.eu/
www.bichonapoilfrise.blogspot.ro
http://www.lorasmaltese.ro/
www.bichonhavanese.ro
Sunt 4 varitati de bichon. Avem canise in Romania cu exemplare de excelenta calitate.Din pacate 95% din cei care detin un catel mic de diverse culori cred ca au bichon (in realitate sunt doar metisi). Daca vrei mai multe informatii citeste standardul rasei care te intereseaza (numai exemplarele cu pedigree au temperamentul si anatomia descrisa in standard!)
Yubitika16 întreabă: