| Rakanishuu a întrebat:

Ce parere aveti despre o chinchilla ca animal de companie?

18 răspunsuri:
| Crucified a răspuns:

Mi-ar place.

| deeea28 a răspuns:

Toata viata mi-am dorit un caine sau o pisica, dar din motive de spatiu nu am putut avea. Pana in final m-am procopsit cu un porcusor de guineea. E frumos tare, e pufos si bland. De la cine l-am dobandit a zis ca nu-i o problema, nu duci multa cheltuiala cu el, n-ai nici o grija. Pe naiba. Deci de 4 ani, mi-a scos peri albi. Nici nu pot sa-l mai dau acum ca am prins drag de animal, dar cand roade dimineata la gratii si nu mai stii ce sa-i dai ca sa scapi de zanganeala, crede-ma ca turbezi. Si sa nu-mi zica nimeni sa incerc cu aia si cu aia, ca timp de 4 ani am tot incercat. Cand vin acasa iar zanganeala, ii pui de toate, fan, mar, morcov, castraveti, sa aiba ce papa sa nu se plictiseasca si degeaba. Cand vezi ca nu se atinge de nimic si vine sa traga de gratii iti vine sa il arunci cat colo. Si apoi mancare, 20 de lei la 2 luni, cred, numai pe bobite, care nici pe alea nu le papa toate si apoi trebuie sa le arunci ca ce ramane nu mai mananca, apoi cat dai zilnic pe patrunjel, pe morcov, pe una alta sa aiba "copilul" acolo. Fanul iar costa. Un sac de ala de fan si el 20 de lei si-ti ajunge o luna, depinde cat de des il schimbi. Si tot asa. Ca pret nu ar fi mult, dar comparativ cat e el de mic, bagi destul in curul lui. S-a imbolnavit, iar vreo 50 de lei si asta e ieftin, ca poti da si mai mult. Ca sa nu mai zic cat de fricos e. Dupa atata timp, dupa 4 ani de stat la noi, tot alearga de rupe daca te duci spre el, tot musca daca ii este lui frica din stiu eu ce i se pare lui si tot asa. E foarte dulce ca e pufos, e foarte dulce cand ii dai inghetata( de foarte putine ori ca n-are voie) si vezi cum da cu limbuta aia mica a lui sau cand il chemi si vine sa te pupe sau cand il dai pe jos si vorbesti cu el si incepe sa topaie de bucurie. Are si momente bune, dar si cand te zdrangane in fiecare dimineata si nu mai zic, cand e in calduri...e si mai rau. Eu, desi mi-am dorit foarte mult un animalut de companie, altu nu-mi mai trebuie. Gandeste-te bine inainte si informeaza-te bine. Al meu de exemplu, a fost bolnav. Cine mi-i l-a adus, l-a adus bolnav. N-a stiut, nu era informat. Si am bagat o groaza de bani in curul lui din cauza asta. In fine, sper ca nu te-am speriat prea tare, dar la mine cam asa stau lucrurile. Mie una nu-mi mai trebuie.

| Rakanishuu explică (pentru deeea28):

Eu nu ma refer la adoptie, am deja o chinchilla. Am avut si porcusor de guineea ( imi plac rozatoarele :3 ). Dar aceasta intrebare am pus-o deoarece multe persoane mi-au spus ca au fost dezamagite de chinchillele lor, desi eu o am deja de 6 luni. Si multe mi-au spus sa renunt la ea ca e degeaba si multe alte chestii de genul...
Da... nu zic ca e usor sa ai grija de ea, imi bubuie vena la cap doar cat sa-i fac curat din 3 in 3 zile. In rest ma joc cu ea, sta pe umarul meu mai mereu, uneori mai dorm cu ea laughing), cu ea ma uit la filme etc.
Dar tot acele persoane stramba din nas ba ca lasa par, ba ca fac mizerie, ba ca pot transmite boli s.a. Si din aceasta cauza vreau sa vad mai multe pareri. Multumesc oricum de raspuns! ^^

| deeea28 a răspuns (pentru Rakanishuu):

Bine, nu ma gandeam la adoptie, ma gandeam ca vrei sa-ti iei una. N-am avut chinchilla, asa ca nu-mi pot da cu parerea. Si porcusorul meu lasa par, chiar foarte mult si de aia nici nu-l mai iau in pat cu mine. Nu de frica, pur si simplu nu-mi place atata par. Lasa extrem de mult. Dar oricum, nu conteaza ce zic altii daca tie iti place nu crezi? Stiu ca putin se aseamana cu porcusorii si o ai doar de 6 luni, acum nu stiu ce sa zic. Ti-ai luat-o, ce mai conteaza ce zic altii daca tu esti multumita de ea. Si daca mai incolo nu mai poti, vezi tu, poate o suporti asa sau o dai. Se poate da si la magazinele de animale si se revinde. Ai avea unde daca e ceva. Si ai mei au vrut sa ma convinga sa-l dau, dar cand ma gandesc ca nu stiu pe maina cui ajunge, ma razgandesc si o suport in continuare(ca de fapt e fetita, porcusoara) happy

| Rakanishuu explică (pentru deeea28):

Si a mea lasa par laughing) daca e speriata. Asa nu lasa foarte mult daca o mangai. Oricum seara mai mult sta langa mine decat doarme, ca mnah, e animalut nocturn. Stiiiu ca nu ar trebui sa conteze dar totusi, poate de data asta n-am eu dreptate. Chiar daca as avea sau nu tot nu as da-o pentru nimic in lume. M-am atasat repede de ea, chiar daca ea de mine in cca 2 luni laughing) E prea dragalasa sa o dau.
Cat despre porcusorii de guineea te inteleg perfect laughing Pe al meu l-am imblanzit stand langa el intr-un spatiu micut, cu apa si seminte. I le dadeam bob cu bob, el se apropia din ce in ce mai mult si statea sa-l mangai. Depinde si ce varsta avea cand l-ai luat, dar cred ca si sfatul meu o sa fie bun. happy

| deeea28 a răspuns (pentru Rakanishuu):

Era mica, avea doar 2 saptamani cand am luat-o, dar vezi tu, era bolnavioara si a trebuit sa-i dau pastile cu de-a sila. Acum e mare, am avut rabdare cu ea, ma lasa sa o mangai si cand era mai mica pana-ntr-un an, chiar se juca cu mine, se juca fata-ascunselea daca-ti vine sa crezi. Se ducea sub patura si apoi iesea si tot asa si sarea si se vedea ca e vesela. Acum s-a mai marit, nu mai topaie asa. Si e tematoare. Mananca din mana daca e in cusca, isi cere mancarea cum stie mai bine, e o cersetoare si jumatate, dar cand e pe jos se schimba treaba, desi am dat-o de nenumarate ori pe jos. Vine dupa tine n-ai treaba, dar daca ai facut un pas spre ea, s-a terminat joaca. In fine, nu mai pune la suflet ce zic altii. Si ai mei au zis sa o dau, dar eu n-o dau. Imi vine cateodata ca nu mai am rabdare, dar momentan nu pot, nu-mi vine.

| Hyuna14 a răspuns (pentru Rakanishuu):

Salutare! As vrea niste sfaturi legate de Chinchilla! Nu am inca una, dar as vrea sa imi cumpar, ce ma sfaturi imi dai? Stiu ca este rozatoare si stiu ca le place mai mult noaptea, am o intrebare esentiala : Face zgomote noaptea? E foarte activa noaptea?

| Rakanishuu explică (pentru Hyuna14):

Da. A mea făcea zgomote noaptea doar când ronţăia sau dărâma ceva. Dar când ronţăia nu era cine ştie ce zgomotoasă. Şi ohh daa. nu ştiu dacă la toate se întâmplă aşa, dar a mea şi a unei prietene - ni le-am luat în acelaşi timp, erau pereche - sângerau dacă le dădeam să mănânce varză.

| Hyuna14 a răspuns (pentru Rakanishuu):

Dar ea sta in cusca, nu? adica stiu ca o poti elibera dar stiu si ca primele saptamani e bine sa o lasi in cusca sa se acomodeze si dupa aceea o poti lasa libera. Multumesc pentru sfaturi happy

| Ayako22 a răspuns (pentru Hyuna14):

Da,e activa noaptea. Daca e speriata, o sa lase smocuri de par si un miros de migdale, sa zicem laughing

| Ayako22 a răspuns (pentru Rakanishuu):

Heyy :3 imi poti spune cum ai facut-o sa nu fie speriata de tine? eu o am pe a mea de 3-4 luni si nici nu sta langa mine, fuge de mine mereu si nu stiu ce sa fac sa am un bond cu ea

| Andreea_Mihaella_1998 a răspuns:

De ce nu? este un animal mic si pufos...si nu.ti da foarte multe batai de cap..nu mananca mult si necesita curatenie in cusca odata la 3 zile. e fff dragalas si jucaus ^^

| minda23 a răspuns:

Da ar fi interesant si nu necesita multa ingrijire.

| Simon_Darius_1999 a răspuns:

Da o idee buna este dragut, nu ai mult de lucru cu el, nu mananca mult, .....In fine concluzia e DA

| Kittylover2011 a răspuns:

Chinchilla este un animal foarte dragut si pufos, dar ar putea costa ceva mai mult.La mancare este destul de pretentios, adica mananca seminte si samburi, sau mancare speciala pentru el din magazin.

| Mihaela_Iulia_1986 a răspuns:

Buna ziua, as vrea sa-i cumpar si eu fetei o chinchilla, dar stau la bloc si singura mea teama e sa nu miroasa in camera, ce ziceti?

| Denisa978 a răspuns (pentru Mihaela_Iulia_1986):

Chinchilele nu miros si eu staula bloc si nu miroase deloc comparat cu o pisica

Întrebări similare