| Maryabaii a întrebat:

Ce parere aveti despre sistemul de aparare al animalelor din Romania? Mie mi se pare ca nu isi face datoria de a apara animalele impotriva chinuirii si lasarea la infometare, respectiv moarte.In America daca un caine este lasat iarna in frig, fara adapost si mancare 2 zile, stapanul sau responsabilul primeste o amenda foarte mare sau chiar sa fie dus la inchisoare, pe cand in Romania i se da o amenda de pana in 1000 lei.Ati vrea si la noi in tara sa se introduca noi legi de aparare a animalelor?

3 răspunsuri:
| yumeee a răspuns:

Şi eu eram contrariată în urmă cu câţiva ani, când m-am "deşteptat" din copilărie şi am început să conştientizez ce se întâmplă în juru-mi...
Părerea mea despre sistemul de apărare al animalelor din România, zici? NU EXISTĂ.
N-am auzit niciodată fraza "bă... ştii căţelul ăla slăbănog şi flămând de pe strada x? l-au dus la adăpost şi îl îngrijesc".
Pur şi simplu românul nu percepe aşa ceva. Românul e educat să fie egocentrist, şi să creadă că toată lumea gravitează în jurul lui. 1 din 10 români reacţionează când vede cruzime împotriva animalelor. 9 din 10 pleacă mai departe, sau, şi mai şi, se bagă şi ei, mai dau câte un şut, câte o piatră, că deh. "Sunt doar animale".
Concluzia e că, imaginează-ţi ce ar fi dacă am avea şi noi astfel de legi. Crezi că s-ar respecta? Nu vai. Nimănui nu-i pasă de animăluţe.
Mi se rupe inima când văd pe aici atâţi căţei frumoşi, trişti şi flămânzi, sau pui de pisici piele şi os sad. Eu nu pot face nimic, decât să le mai dau de mâncare, dar nu îi prind mereu, că, din moment ce toţi aruncă cu pietre în ei şi le dau şuturi, nu prea au curaj să dea ochii cu oamenii.
E trist ceea ce se întâmplă...

| Lime a răspuns:

straight face Nici nu stiam ca exista in Romanialaughing Si da, ar cam trebui sa fie si legi de aparare a animalelor. Ma mai uitam pe Animal Planet la politia veterinara si ei chiar isi faceau datoria. Respect pentru ei... big grin

:*:*pup

| viper1720 a răspuns:

Mda...asa e.Sistemul de aparare al animalelor e la fel de putred ca sistemul tarii.Nu ai ce face asa este Romania, daca am fi ca Americanii poate ar fi mai bine.Numai ca noi furam totul!