Iti recomand Border Collie este o rasa care adora copiii, este un caine familist cum s-ar spune, foarte jucaus. Nu este nici mic si nici mare, are talie medie. Este foarte inteligent daca ai mare atentie la educarea sa. Nu este un caine bolnavicios si nici mofturos. Trebuie sa faca aproape zilnic (daca reusesti) sa mergi intr-un parc, intr-un loc sigur sa alerge, este un catel foarte activ, este un catel pastoral. Daca e lasat numai in apartament far nici o activitate, devine trist, somnoros, apatic.
Eu detin aceasta rasa si sincer eu una sunt indragostita de ea. Eu nu am cumparat-o, am ales-o din mii de catei de la un centru de adoptii de caini fara stapan. Dupa ce am luat-o si dupa ce am dus-o la prima vizita la medicul veterinar mi-a spus ca este rasa Border Collie. Dupa ce-ti iei caine, pune-i cip si carte de sanatate.
Uite asa arata Borderul Collie http://www.mybordercollie.de/border-collie-fotos-und-bilder/
Depinde foarte mult de mediul in care stai rural/urban-casa/bloc si de suma pe care esti dispus sa o investesti in cresterea acestui caine.
Daca stai la sat poti sa iti iei un caine mare, cum e labrador sau dog german. daca stai la bloc ar fi mai bine sa iti iei unul mai micut, ca un terrier sau un pichinetz d-ala . Ti-am dat cateva optiuni sper ca te-am ajutat
Dacă vrei un câine mare ai multe opțiuni: Husky, Ciobănesc German, Labrador (Golden) Retriever, Pitbull, Rotweiller, etc. Dacă vrei un câine de rasă medie eu recomand un Beagle (părinții mei au unul dar și eu plănuiesc să achiziționez unul cât de curând) și dacă vrei câine de rasă mică poți lua un Pug (Mops), Yorkshire Terrier, Shit Tzu, etc. Acum toate astea depind de mai multe lucruri: unde stai (cât de mare ai grădina, casa), cât păr ești capabil să inhalezi, dacă ești dispus să-ți bagi câinii într-un program de dresaj (recomand ci câinii gen Pitbull, Rotweiller, etc.) și așa mai departe. Apropo îți recomand quiz-ul ăsta (https://www.purina.com/dogs/dog-breeds/dog-breed-selector). Sper că te-am ajutat! :D