In general media de varsta este intre 10-15 ani,depinde si de cum este ingijit catelul.Cea mai longeviva rasa este Beagle. Durata de viata tine foarte mult de ingijire,conditii de viata (daca ar sta intr-un lant sau tarc,nu ar trai mult).O femela ce este tinuta doar pentru monta, clar va trai mai putin decat o femela care este sterilizata la timp (asta in cazul femelelor neingrijite corespunzator dupa fatare). Sincer eu sustin sterilizarea si indemn oamenii sa adopte, nu sa cumpere. Daca cei ce doresc sa cumpere, ar face o vizita la adopturile de caini (chiar si cele private), sincer nu si-ar dori sa mai cumpere.In adaposturi gasesti caini de rasa (adoptia este gratuita) abandonati de stapani sau pierduti.Am caine de rasa salvat de la moarte din adapost (chiar daca era adult nu am avut probleme cu el), ma iubeste enorm, si-ar da viata pentru mine. Poate vei adopta si tu . Fiecare e liber sa faca ce doreste cu banii lui, eu imi spun doar parerea .
Si eu am o catea de pe strazi, nu eu am gasit-o si mama, prima data nu prea a vrut sa o loc deoarece aveam 1 caine (erau 2 dar unul dintre ei a murit cu 1-2-3 luni inaintea celuilalt), nu sunt sigur daca erau frati dar stiu ca amandoi au ajuns la varsta de 9-10 ani au murit unul dintre ei din cauza unui nisip care la cumparat tata si celalt de batranete erau unu alb(colo cel care a murit de batran) si negru (pongo) dar cateaua a intrat la vecina in curte si s-a ascuns sub masina lor, si din moment ce bunica vecinei nu a vrut so ia nea dato noua ea si coco sau mai batut dar dupa o luna coco a murit de batran, pe catea o cheama bella seamana f.mult cu un ciobanesani german numai ca nu are coada(nu i-am taiato noi si nici daca a avut coada) are in schimb un "smoc" ca la ursi, cel mai bine la bella e ca nu omoara pisicile noaste dar le mai da o laba in cap lu' dizel (pisicul fratelui meu) iar lui ariela nu-i face nimic(ariale e a lui mami si fratelui meu, e mama lu' dizel, ariela are o blana moale, e neagra si are gatul alb)voiam cand ne vom muta sa-mi iau 2-4 caini mai micuti care sa se impereche, e destul de usor asa cand cei 4 o sa se duca o sai am pe ceilalti
P.s Bella este a lui tata, pisica mea e le-am dato buncilor finca aveau si ei 2 pisici(keti si sheba) cei doi au murit de o boala, au trait keti 10 ani si sheba 11-12 ani, pe pisica care o au acum o cheama keti(ca pe celalalt pisoi) si a pucat sa o "cunoasca" pe sheba dar na sa inbolnavit si a deveni cam anti-sociala (daca ma intelegi adica inainte mai statea, nu se juca, dar totusi nu te zgaria dar in anul in care a murit a devenit foarte nervoasa si daca o deranjai nu scapai fara sa fi zgariat)keti si dizel sunt gemeni si au 1 an
Imi pare rau pentru animalutele pe care le-ai pierdut .Te rog, nu adopta/cumpara pentru a imperechea.Sunt strazile pline de animalute (in ultima vreme bichon, beagle, ciobanesc german), abandonate, pierdute (fara microcip), multe sunt de rasa.Nu e cazul sa imperechezi, ai de unde sa iei catei.Cand vrei sa adopti, cauta pe Facebook (in grupuri din Judetul tau) catei pentru adoptie (sunt sute ce asteapta sa fie salvati de la moarte). Sincer, cea mai longeviva rasa este cea comuna (maidanezul), ei sunt rasa mea preferata .Eu nu fac diferenta intre maidanez si rasa, pentru mine sunt la fel, suflete nevinovatate si-i iubesc in egala masura.
Nui voiam neaparat pentru imperechere si pentru ca imi plac caini si pisicile, dar daca se imprrecheaza as putea sa le dau si la parinti si la fratelemeu catelusi mici, noi ne vom muta la curte si e destul de mult spatiu iar prin gard nu pot sa intrentre alt caini si sa-i omoare si mi-ar placea sa ies cu caini la plimbare cu bella nu prea pot finca a crescut f.f.f repede (cand am dus-o la veterinar prima data am dus-o in gheosdanul fratelui meu, apoi in gheosdanul meu si apoi intr-o plasa f. Mare) bella a iesit de 2 ori fara prima data iarna a iesit si doar a mirosit cateva garduri dupa a intrat iar a doua oara sa loat la bataie cu un caine a unei vecine,dar nu prea pare so interese sa iese afara, singurul lucru care nu-i place e cand ploua, ii e frica de fulger/tunet dar in rest n-are probleme ne jucam cu ea sta la umbra si daca ploua sta pe scari se plimba prin beci si incearca sa fure pufuleti/madlene etc.iar de mancat mananca ciorba facuta de mama sau bunica sau daca e ce ramane de la noi mamaliga, gratar etc.mie imi plac toate rasele de caini dar mi-e frica de caini aceia mici tip "carnat" si aia rapizi si oarecum pufosi care oricat as fugi nu sunt Usain Bolt si vor sa ma "capseze"
Eu n-am inteles daca catei dati pentru adopti sunt omorati sau ajung inapoi pe strazi, daca sunt omorati nu inteleg de ce
La "Eu nu fac diferenta intre maidanez si rasa, pentru mine sunt la fel, suflete nevinovatate si-i iubesc in egala masura." nu prea cred ca un ciuoaoa(sau cum se scrie, sti caini aia parca fara blana care musca mult) seamana cu un maidanez dar totusi maidanezi sunt draguti mai ales gasesti prin orice parc
Infine o intampla care mi-a amintesc cu pongo esta:cand eram mic pongo mi-a dat un cap in ochi de mi la inegrit si zicea tata ca suntem gemeni
Am gasit in urma cu un an mama si pui,abandonate pe camp,metis de Chihuahua (apropo au par,doar pisicile Sphynx nu au blana),crede-ma nu-i agresiva aceasta rasa. Daca stai sa te gandesti, orice catel musca, devine agresiv dintr-un anume motiv. Daca vrei caine sa-l plimbi, cauta ceva talie mica sau mica-medie. Exista o lege in adaposturile de stat, legea celor 14 zile de la capturare. Daca nu sunt adoptati in acele 14 zile, vor fi eutanasiati .Cei ce sunt in adaposturi private (foster) sau la asociatii, ei nu sunt eutanasiati.Se dau dau in adoptie gratuita, vaccinati, castrati (daca au peste 6 luni), microcipati si cu carnet de sanatate. Daca ar fi sa-ti povestesc intamplarile pe care le-am avut cu animalutele mele, ohho, nu mi-ar ajunge o luna de zile . Daca va hotarati sa adoptati, lasa-mi mesaj privat si poate va pot ajuta sa gasiti ceea ce va doriti .O zi buna iti doresc .
Nu stiu ce crezi tu dar eu nu mi-as da animalul la castrare, mi se pare gretos si cam macabru..in fine dar nu stiu o chestie dupa ce iti duci pisica la deparazitare mai poate face misici(sa zic asa)? sau doar cum ii sugereaza si numele scapa de paraziti? Avem o problema cu bella a inceput cateodata sa se taraie pe pavele si se muste sti cumva ce are? eu cred ca are purici dar nu am vazut pe ea