Fiica mea a primit cadou la a 8-a aniversare o siameză, care tocmai a împlinit 18 ani... din păcate nu avem pui de la ea, deaorece chiar la prima gestaţie un puiuţ greşit poziţionat a produs moartea celorlalţi iar mămica a trebuit castrată... Înafară de complicaţia de atunci de la naşterea aceea ratată, alte probleme majore nu am avut cu ea. Medicul veterinar ne-a spus că deja este foarte bătrână şi se miră şi el de "băbuţa" noastră, cât e încă de vioaie şi jucăuşă... şi mă gândesc cu groază la ce tragedie planează asupra noastră pentru viitorul apropiat!
Rasa de pisica, care are cea mai mare durata medie de viata se numeste American Shorthair, avand o durata medie de viata aflata undeva intre 15-20 ani.
Eu am am avut o pisica, siameza africana si mi-a trait 18 ani, a murit anul trecut, pentru ca orbise si slabea incontinuu.Mai am o pisicuta de la prima pe care am oprit-o. A fost o combinatie intre siameza africana cu un birmanez.Aceasta are 14 ani si deja am observat la globul ocular, ca numai este asa de senin, probabil ca o sa aiba aceeasi soarta cu cealalata.Stiu ca sunt niste picaturi, speciale pentru ele si cand o sa ma duc sa o tund o sa intreb doctorul veterinar, ce trebuie sa fac.Asa deci pisica depinde si cum o intretii si cata grija ai de ea.La tara la bunici pisicile mancau si paine goala si traiau maidanezele mama, mama, fara vaccinuri si alea, alea.
Este greu de spus.Sunt multi factori in joc.De pinde de cum ai grija de ea, ce ii dai sa manance, facorul genetic.