Pisica,deoarece o poti ingriji mai putin fata de un Chinchilla deoarece Chinchillelor le place sa faca baie intr-un nisip special. Ele se vor scufunda si rostogoli in nisip. Nu puneti niciodata nisip adevarat. E suficienta imbaierea cu nisip o data sau de doua ori pe saptamana. Nisipul poate fi refolosit, insa rezidurile sunt indepartate. El trebuie inlocuit cand devine palcos. Este interzisa imbaierea cu nisip a mamelor care tocmai au nascut timp de 10 zile pentru a se evita infectiile.
Consider ca o pisica e mult mai usor de ingrijit. Trebuie sa ai grija doar sa aiba in permanenta litiera (tava cu nisip) curata si frumos mirositoare (exista pudra cu parfum care se amesteca cu nisipul si nu este toxica nici pentru animalut nici pentru om), bineinteles apa si mancare. Si in rest, baie nu trebuie sa ii faci, dar ar fi bine sa o duci regulat la veterinar pentru vaccinuri, taierea unghiilor si ca sa ii curete ceara din urechi.
In schimb, chinchilla inseamna cutie speciala in care sa fie tinut si rumegus. Iar aceste animale sunt cam ca iepurii: miroase oribil de la treaba mare trebuie sa faci curat mai des (cam la 2 zile), sa ai grija sa nu se ingrase (deoarece rozatoarele mananca aproape in permanenta, si cu toate ca mananca seminte tot se ingrasa) si e foarte greu sa le faci sa slabeasca.
Sper ca ti-am fost de folos!
Mai usor se ingrijeste Chinchilla.Este un animal nocturn, ierbivor, linistit, curat, agreabil si poate traii 10-15 ani.Stiu din surse sigure tot ce iti spun.Pentru ca are si un prieten.Si am petrecut o saptamana la el si e un animal foarte linistit asculta de mine. Pisica trebuie rasfatata si e pretentioasa si deastea..Bafta si sper ca te-am ajutat. Funda?
Sunt de parerere k amandoua se ingrizesc usor! Alege ce itit place mai mult!
Http://www.animalutze.com/articole/chinchilla-generalitati.php
http://www.zoopedia.ro/pisici/ingrijirea-pisicilor/
Faci o comparație și decizi tu cum crezi că e mai bine.Baftă!
Dupa mine eu asi lege nici unu eu as alege un hamster nu face nici galagie nu te zgaraie si e tocmai cum ai zis tu e si usor de ingrijit si e si bland! Funda?
EfruzeJosefine întreabă: