Si papagalita mea face la fel. uneori o face din plicitseala, aletori cuand e multa lume incepe sa ciripeasca si sa se frece foarte tare, medicul mi-a zis ca uneori vrea doar sa fie observata(si, apropo de papagali, stiai ca un papagal perus gandeste cat un copil de 5 ani, mi-a zis si un medic si am si citit undeva, poate asta e motivul), sau poate doar o mananca capul.papagalitei mele ii place sa fie luata in mana si sa o scarpin usor, pe sub barbita, dar ai grija, miscari lente, si usoare, si daca o iei i mana trebuie sa fi cat mai atenta, orice miscare o poate rani! papagalita mea s-a agatat odata cu pielea de pe gat intr-o sporicica de 4 cm, ff subtire, dar fiind de metal, i-a curs sange de la gat, a avut mare noroc ca i-am auzit tipetele.deci ai grija, un perus este destul de greu de ingrijit, si atunci cand se freaca cu capul de betele din colivie, are el motive
Cel mai probabil o mananca, si eu am un papagal si la fel face.Eu ii mai suflu in cap ca, in caz ca i-a intrat ceva in pene sa i-o scot, nu e nimic grav
Ei fac asa (isi freaca ciocul de toate alea) si cand sunt murdari, dupa ce au baut sau mancat ceva sau dupa ce se aranjeaza. Pentru ca vor sa fie frumosi.