Fără mustăţi, pisica nu mai are simţul olfactiv atât de dezvoltat. De mirosit, miroase, însă nu mai prinde şoareci şi nici nu mai adulmecă. Practic mustăţile pisicii sunt o prelungire a nasului său cu ajutorul cărora adulmecă prada. Despre simţul tactil, mirosul şi auzul pisicii: http://www.animalutul.ro/......ilor/1466/
În sălbăticie nu s-ar putea descurca fără mustăţi şi gheare, ar muri de foame în câteva săptămâni.
Buna! daca li se taie mustatile nu cred ca mai cresc si nu o sa mai poata mirosi sa prinda soareci. asa am auzit.
Daca ii tai mustatile unei pisici isi pierde simtul olfactiv pana cand mustatile ii se regenereaza complet.
Amuzanta faza cu tribul si leii
Si chiar nu incerca asta pe lei.Eu am avut un unchi care s-a furisat si a incercat sa taie mustatile unu ras si a sfarsit destul de tragic poveste so keep doing
Pai nu e bine sa le tai mustatile deoarece ele nu mai stiu unde le este casa si atunci isi pierd simtul orientari! SFAT:NU I LE TAIA! funda?
1. daca ai fi din trib nai avea net)sau siau luat bastinasii laptop cu wireless?)2. le cresc la loc dar nu e prea bine sa le tai.
Daca ii vei taia unei pisici mustatile ii vor creste la loc.Mustatile sunt foarte importante pentru ca ele cresc cat corpul lor, cand intra intr-o teava de ex. ele se orienteaza dupa mustati, daca corpul le incape.Nu are treaba cu simtul olfactiv.
Din cate stiu pisicilor nu se taie mustatile, dar i-ar creste la loc. Te sfatuiesc totusi ceva:nu incerca asa ceva cu un leu!
Fii linistit...le cresc la loc in 3-4 saptamani, dar si pentru cultura ta generala si la naparlire le cad mustatile pe rand.