| AlendrA a întrebat:

Ce spuneti de westie?

Răspuns Câştigător
| Ysha a răspuns:

E tare dragalas

6 răspunsuri:
| AlendrA explică:

E tare dragalas

| ionnelu a răspuns:

Cine-i westie?

| Barbie331 a răspuns:

Dragut, dar am auzit, ca e cam rautacios, dar vezi, tu. Uite niste adrese cu poze sa le vezi tu sau ca sa intre aici aceia care nu stiu ce e aia un weastie, cum ar fi ionnelu:





http://www.google.ro/......tp?/imgres r:8, s:0




http://www.google.ro/......tp?/imgres r:8, s:0




http://www.google.ro/......tp?/imgres r:7, s:0&tx=63&ty=104




http://www.google.ro/......tp?/imgres r:9, s:32&biw=1659&bih=804

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E un catel cu foarte mult caracter, ca orisice terrier. Daca nu ai o fire dominanta, pregateste-te sa infrunti un mic terorist. Are multa energie si de aceea ii trebuie multa miscare. E un vanator innascut, tare curajos, si din pacate nu tine cont de statura sa (se ia la hartza cu cainii mai mari decat el). E un catel tandru si dragastos - in conditiile lui - si e foarte atasat de stapani. Relativ usor de intretinut - blanita trebuie trimata ca la orice terrier.

| lilit a răspuns:

Sunt cei mai draguti caini din lume (parere proprie si personala). Daca te intereseaza am scris 2 articole despre westie.Am si eu o fetita westie de 7 luni si inainte sa o iau m-am documentat mult. Ce gasesti in articole sunt concluziile.

http://www.afladespre.ro/......9-1550.htm

http://www.afladespre.ro/......9-1551.htm

| love_6969 a răspuns:

Buna!eu cred ca westie este un caine adorabil ,inteligent ,frumos ,dar si sensibil poate face multe boli :Una dintre caracteristicile rasei West Highland White Terrier (pe scurt, Westie) este robustetea. Dar aici este vorba mai mult de modul de exprimare fizica a acestor caini, de conformatia si temperamentul lor mai mult decat de rezistenta la anumiti virusi si agenti patogeni sau la zestrea genetica. In plus, trebuie sa intelegeti aceasta calitate in sensul starii de sanatate ca apartinand acelor exemplare de rasa pura, cu origini verificate si care beneficiaza de alimentatia corecta si control medical periodic. Daca este sa luam in calcul totalitatea afectiunilor semnalate in cadrul rasei putem realiza o lista destul de lunga. Important este faptul ca frecventa inregistrarii acestor evenimente de ordin medical nu este una foarte mare. Ca oricare alta rasa de caini, Westie nu este scutit de anumite sensibilitati de ordin medical. Va oferim in continuare o lista cu posibile afectiuni.

poza caine Westie sub tratament Osteopatia craniomandibulara

Este o inflamatie a oaselor maxilare (maxila si mandibula). Aceasta afectiune se produce mai des la exemplarele de varsta mica (3-8 luni). In etiologia afectiunii se citeaza cauze genetice, intalnindu-se la mai multe exemplare ale aceluiasi cuib, iar indivizii afectati au transmis aceasta boala descendentilor. Cainii afectati nu se mai pot hrani deoarece deschiderea gurii provoaca o senzatie de durere acuta. Daca se intervine medicamentos inca din fazele incipiente (antiinflamatoare ca Meloxicam, Carprofen in doze aplicate pe o perioada de 10-14 zile) se pot obtine rezultate bune. Deseori, odata cu incheierea dezvoltarii scheletului (aprox. in jurul varstei de 9 luni), procesul inflamator regreseaza in mod natural. Uneori cateii care au suferit de aceasta boala pot ramane cu sechele, astfel ca tratamentul chirurgical se constituie intr-o optiune viabila.

Cataracta

Boala determina o pierdere a transparentei normale a cristalinului. Afectiunea se poate produce la unul sau la ambii ochi si poate conduce in timp la pierderea vederii.

Diabetul zaharat

Este o afectiune pancreatica asociata unei insuficiente in producerea de insulina. Insulina este un hormon indispensabil prelucrarii glucozei de catre organism. Glucoza are nevoie de insulina pentru a intra in celule, furnizand astfel energie animalului. Daca pancreasul nu isi indeplineste in mod normal rolul sau de producator de insulina, atunci glucoza se acumuleaza in sange si devine anormal de abundenta.


poza caine Westie suferind
Avand proprietatea de a atrage apa, glucoza va fi eliminata odata cu aceasta. Rezulta astfel tendinta de a bea cantitati din ce in ce mai mari de apa, urmata de urinari dese. Alt semnal care va indica riscul unui diabet zaharat este apetitul substantial materializat, paradoxal, printr-o slabire a organismului. La fel ca si la oameni, la caini (in cazul nostru rasa Westie) senzatia de foame este stopata atunci cand glucoza este absorbita de celulele din hipotalamus.

poza caine Westie dragut Cum in cazul unui Westie bolnav glucoza, lipsita de aportul insulinei, nu poate intra in mod normal in celule, senzatia de satietate nu va fi resimtita. In acelasi timp organismul, nemaiputand prelua energia din glucoza, isi cauta alte surse, acestea fiind grasimile si proteinele. Astfel, desi avem un animal care mananca mai mult ca de obicei, el slabeste. Diabetul zaharat nu se vindeca. In cele mai multe cazuri este necesara administrarea insulinei pentru a pastra cainele bolnav in viata. Tratamentul cu insulina nu este eficace decat dublat de un regim alimentar strict.

Luxatia patelara

Este o tulburare care afecteaza rotula (patela). Aceasta migreaza din santul de culisare la la nivelul extremitatii distale a femurului. Cainii afectati vor avea dificultati de deplasare (vor schiopata). De cele mai multe ori, in functie si de stadiul si gravitatea afectiunii, va fi necesara interventia chirurgicala.

Displazia de sold

Este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat aparitia durerii, schiopaturii si artritei consecutive.

poza caine Westie covalescent Dilatatia cardiaca

Este o afectiune cardiaca care are ca rezultat marirea, subtierea muschiului cardiac ce formeaza peretii inimii.

In plus, Westie are predispozitii pentru dermatite alergice, afectiuni hepatice, otite, boala tremuratului la albinosi (o stare de tremur sesizata la cainii mici albi ) si surditate.

Cu toate aceste pericole inregistrate la adresa starii sale de sanatate, durata medie de viata la cainii din rasa Westie este de 14 ani (destul de des inregistrandu-se exemplare care ating 16 ani). Aceasta medie imbucuratoare releva ca, in absenta unei mosteniri genetice deficitare, cu o ingrijire buna si o hranire corecta, cainii Westie se dovedesc rezistenti si longevivi, putand sa va insenineze viata pentru o lunga perioada de timp. De aceea este foarte important sa apelati la crescatori autorizati si competenti atunci cand va procurati un catel din rasa aceasta si, pe parcursul vietii partenerului vostru canin, sa frecventati impreuna, periodic, un cabinet veterinar cu specialisti cunoscatori ai rasei.
Istoria si originea:
In muntii din vestul Scotiei, hibrizii de Scotch Terrier au fost utilizati la vanarea bursucilor, vulpilor, etc. Acesti caini au fost, de asemenea, utilizati la distrugerea cuiburilor de soareci si sobolani. Initial, acesti terrieri au fost incrucisati in incercarea de a crea un vanator in adevaratul sens al cuvantului. In acele vremuri, s-a decis ca anumite rase ar trebui sa fie create astfel incat fiecare sa prezinte caracteristici exterioare si aptitudini diferite.

Prin intermediul reproductiei selective, Scotch Terrier-ul s-a dezvoltat, in cele din urma, in diferite rase: Cairn Terrier, Dandie Dinmont Terrier, Scottish Terrier, Skye Terrier si West Highland White Terrier. In realitate, pana in 1917, incrucisarile intre aceste rase variate au continuat sa se produca. Cand canisele au refuzat sa accepte acesti hibrizi (metisi), liniile pure ale fiecarei rase au fost consacrate.

West Highland White terrier-ul se crede ca s-ar fi dezvoltat in Poltalloch, Scotia si a fost cunoscut prin diferite nume. Prima consemnare a unui caine numit West Highland White Terrier s-a produs la inceputul anilor 1900.

Initial, West Highland White terrier-ul se prezenta in variate culori. Problema a aparut cand vanatorii faceau confuzie intre proprii caini si vanat. Dupa cateva tragedii, s-a decis ca toti Westie sa fie albi, pentru a preveni confuziile in viitor.

westie 12West Highland White Terrier-ul a aparut pentru prima data in Statele Unite in 1906 sub numele de Roseneath Terrier. Rasa a fost acceptata in grupa terrier-ilor a American Kennel Club (AKC) in 1908, dar nu i s-a oferit numele oficial decat in 1909.

Rasa este recunoscuta de urmatoarele oficii si organizatii internationale: CKC, FCI, AKC, UKC, KCGB, CKC, ANKC, NKC, NZKC, CET, APRI, ACR.

Aspectul exterior si dimensiunile
Westie este un caine mic, vioi, energic, compact, robust si viguros. Capul are aspect de cupola, iar botul este de dimensiune medie, cu un stop pronuntat. Ochii sunt stralucitori, de culoare inchisa, cu o privire patrunzatoare. Urechile mici sunt ridicate si ascutite, dandu-i aspectul de animal alert, pregatit pentru orice. Westie prezinta un piept adanc si membre musculoase. Coada este purtata nepasator, avand o lungime in jur de 12,5-15 cm si nu trebuie scurtata. Toti West Highland White Terrier-ii sunt, in mod caracteristic, albi, dar o nuanta lemon poate fi prezenta in jurul fetei si a urechilor.

Blana (roba) lui Westie este dubla cu un puf moale, des si calduros si un par gros drept sau sarmos, cu o lungime de pana la 5 cm.

West Highland White Terrier-ul adult are o inaltime la nivelul greabanului de 25-30 de cm la mascul si de 23-28 cm la femela. Greutatea corporala este de 7-10 kg la mascul si de 6-7 kg la femela.
Personalitate:
Westie este, in mod caracteristic, un caine inteligent, bine-crescut cu bune maniere. Rasa este vesela, iubitoare si foarte jucausa. Multi considera ca Westie este un catelus toata viata sa. Chiar daca ei pot avea o latura jucausa, Westie-ii pot fi linistiti, cuminti, siguri pe ei si determinati. Sunt destul de prietenosi cu strainii. West Highland White Terrier-ul poate musca atunci cand este provocat, dar nu este atat de neascultator cum sunt majoritatea terrier-ilor. West Highland White Terrier-ul este energic si extrem de sigur pe el in comparatie cu alti caini. De obicei, West Highland White Terrier-ul nu este el cel care provoaca conflictele cu alti caini, desi unii masculi sunt mai agresivi, in special cu alti masculi.

Relatiile cu familia si casa
West Highland White Terrier-ul este un caine excelent pentru adolescenti. Ei au tendinta sa nu fie toleranti cu maltratarile accidentale pe care pe primesc din partea copiilor. Nu sunt, in general, recomandati pentru familiile cu copii sub varsta de 10 ani. Ca si in cazul altor caini, supravegherea este necesara oricand un caine se joaca cu copiii foarte mici. Mic si tenace, West Highland White Terrier-ul iubeste sa-si petreaca timpul cu companionii umani si este dispus sa joace orice joc. Se simt bine atat in apartament, cat si in regiunile rurale. West Highland White Terrier-ul este foarte activ in interiorul caminului, astfel ca se va descurca bine fara a necesita o curte. West Highland White Terrier-ul se va bucura de plimbarile periodice sau de partidele de joaca in parc, dar nu se va supara prea tare daca rateaza vreuna.

Dresajul
Acest terrier mic, viteaz si robust este usor de educat. Westie invata rapid si exceleaza la vanatoare si in luarea urmei. Sta bine, de asemenea, la capitolele ascultare si agilitate.
Aspecte particulare
Roba alba a lui Westie iti poate rapi un pic din timpul liber pentru a o mentine curata. Parul trebuie sa fie periat pentru a preveni incalcirea si deteriorarea acestuia. Parul este mentinut in conditii corespunzatoare prin desprinderea sau smulgerea parului mort. Perierea regulata cu o perie din par de porc poate intretine blana curata, astfel ca imbaierea va fi facuta numai cand este absolut necesar. In jurul urechilor si ochilor, parul se trimeaza cu o foarfeca cu varful bont. Intreaga lor blanita trebuie trimata la fiecare 4 luni si tunsa foarte scurt de doua ori pe an.

Ca terrier, West Highland White Terrier-ul isi poate dezvolta obiceiul de a sapa. Daca este lasat singur perioade lungi de timp, West Highland White Terrier-ul poate manifesta probleme de comportament.

Westie este un caine excelent pentru copii.


SPER CA TI-AU FOST DE MARE AJUTOR SFATUILE MELE
FUNDAAAA TE ROGGG!