| hashe86 a întrebat:

Ce spuneti despre amendamentul prefectului de Bucuresti privind eutanasierea cainilor fara stapan? mi-ar placea sa aud pareri pro si mai ales contra maidanezilor!
mai multe despre acest subiect aici:
http://lumea-animalelor-fericite.blogspot.com/......n-ce a.html

Răspuns Câştigător
| Ea12345 a răspuns:

Acum ceva timp, un copil a fost muscat de un asemenea caine.SI nu a iesit prea bine.Vad si eu deseori prin Craiova, insa nu am patit ceva.Nu par rai si daca nu le faci nimic, te trateaza la fel. Mi se pare groaznic sa ucizi sute de caini.
dar cum nu dispunem de solutii sa-i ingrijim, si cum Romania se confrunta cu probleme mai grave, eutanasierea pare o solutie buna pentru cei de sus.Sa se faca un sondaj, sa vedem cati oameni au ft muscati sau poate ucisi, raportat la nr de caini de pe strazi.Atunci ne vom da seama.

23 răspunsuri:
| Anca a răspuns:

Sunt total impotriva!

Acesti caini nu trebuie omorati, au nevoie de castrari, sterilizari, un adapost si voluntari!

Dar in Romania e greu si sa dai o cana de apa, dºapai atata "deranj"

@spot, nu mai umbla beat pe strazi! Sau esti alcoolist?
Cainii nu suporta alcoolul, daca cumva nu stiai!
Iar un om beat, care urla pe strazi, trebuie "capsat "

Eu ma bucur ca unii oameni ca tine sunt muscati!

| hashe86 explică:

@ anonim: scrie-mi pe privat!

| hashe86 explică:

@ minerva si covexrobu: aveti perfecta dreptate. Nu va simtiti in siguranta voi si familia voastra cand iesiti in strada, iar asta ar trebui sa inceteze a mai fii o problema intr-o tara care se vrea civilizata.
dar pe de alta parte ce vina au animalele astea ca au fost abandonate in strada tot de noi, autoritatile le-au ignorat iar ei nu au facut decat sa se inmulteasca, instinct naturl de altfel. Vina e numai si numai a autoritatilor care de peste zece ani fura banii veniti pentru sterilizarea si adapoturi si nu au facut nimic, si iata cum s-au trezit astazi ca au o problema, pe care nu sunt capabili sa o rezolve decat prin masuri extreme, ca sunt mai simple. eutanasierea s-a incercat de 10 ani, ca solutie de a scapa de maidanezi, pana in prezent au fost ucisi peste 100 mii de caini, si s-a rezolvat problema?! as zice ca nu, cei ramasi s-au inmultit in continuare. Daca banii de eutanasierii i-ar fu cheltuit pe sterilizari, incepand din 2000, astazi nu ai mai fi vazut picior de caine comunitar. Plus ca sterilizarea e mult mai ieftina ca eutanasierea. Daca s-ar fi construit mai multe adaposturi asa cum au venit banii iarasi cainii nu ar mai fi stat in strada. Iar daca le-ar mai fi dat si in grija ONG-urilor ar fi fost si mai bine. Ne acuzati pe noi "iubitorii de animale" ca sunt de fapt doar ipocriti, dar chiar iubim animalele, avem si acasa, facem si munca din greu pentru ei, si e normal sa sarim astfel cand vedem ca pentru marsaviile puterii sunt sacrificati bietii caini nevinovati. Iar marea majoritatea a populatiei ii incurajeaza, ar fi fraieri sa nu fure daca li se permite.
iar adac cainilor li s-ar arunca o vorba buna sau o bucata de paine, in loc de suturi cred ca multa lume ar scapa teafara. Caini reactioneaza ca raspuns la ce facem noi, de fapt doar ni se intoarce inapoi comportamnetul nostru, deci meritam ce se inttampla.

| hashe86 explică:

@covexrobu
da, daca ii hranesti inseamna ca-ti pasa.
nu putem sa-i luam pe toti acasa, ii avem si noi pe ai nostri, oricum vor sa interzica si sa detii mai mult de 2 caini, ca sa faca criza asta si mai mare. Dar sunt multi care ar putea sa adopte!
eu ii hranesc pe toti pe care ii intalnesc, am mereu la mine boabe si in masina, si astfel devin si mai increzatori in oameni si mai putin hamesiti, deci vor si ataca mai putin.

| andreea_1536 a răspuns:

Voi nu intelegeti ca singura solutie buna ar fi sa ii sterilizam.NU SA IN EUTANASIEM! nu mai vorbiti aiurea ca si ei au dreptul la viata. ei nu sunt de vina cu nimic.

Minerva vezi ca daca ii sterilizam nu se mai inmultesc ceea ce inseamna ca cu timpul toti cainii vor fi stransi in adaposturi si nu vor mai exista caini pe strada

Covexrobu, in legea marinescu 2 se prevede gestionarea ceea ce inseamna ca toti vor intra in adaposturi.asata daca romania este capabila sa faca noi adaposturi pentru ca momentan peste 80% de adaposturi sunt cu circuit inchis. dar noi nu stim sa gasim decat solutia simpla. PUNETI-VA VOI IN LOCUL LOR!

Convexrobu.Bine sa zicem ca gandesc ca un copil retardat de 8 ani.de fapt tu ai prefera situatia usoara care nu te-ar afecta pe tine.am o intrebare:ce ai simti daca un caine ar fi omorat in fata ta? Cu banii cu care s-ar eutanasia cainii ar putea sa faca adaposturi. oricum stai linistiti, voi astia care vor eutanasierea, ca nu va fi cum vreti voi. s-au facut si plangeri penale si se va pleca si la Bruxelles si pe 8 si 9 va fi iar miting.
Perfect de acord ca unii sunt agresivi si ca nu ar trebui lasti pe strada, dar nu trebuie omorati!

Convexrobu, STUPID.

| covexrobu a răspuns:

Sunt intr-un fel de acord cu cei care zic ca nu este bine sa eutanasiem caini. Dar ce facem cu ei ii tinem pe strazi? Sa hoinareasca si sa atace copii si alte persoane? Daca nu ii adopta nimeni alta solutie nu exista decat eutanasierea si mi se pare una foarte logica. Numai pe strazile tariilor din lumea a 3-a mai vezi caini vagabonzi. Si totusi noi spunem ca suntem o tara civilizata si membra a UE. Si eu iubesc caini dar nu sa tin cainele pe strada. Daca iubesc un caine ii dau tot ce ii trebuie si il tin in casa/curte nu liber pe strada. Dupa cum am zis am o parere PRO fata de eutanasiere cainilor fara stapani. SI sa nu sariti ca au stapani ca tanti Nuti de la etajul 4 ii da de mancare deci ea este stapana cainelui. Daca chiar iubeste atat de tare acel caine sa il ia in casa si sa il tina acolo nu pe strada sub balcoanele blocurilor sau in alte locuri pe domeniul public.

| covexrobu a răspuns:

@andreea bun ii sterilizam si ce facem cu ei pe urma le dam drumul pe strada sa mai hoinareasca vreo 10-15 ani sau cat mai traiesc? Spune-mi si mie o solutie mai buna decat eutanasierea.

| covexrobu a răspuns:

@ andreea. Imi cer scuze pentru ce am sa zic. Dar gandesti ca un copil retardat care are 8 ani. Si daca tot invoca cineva religia mai inainte eu asa stiu ca omul a fost creat pe pamant pentru a controla totul inclusiv animalele.

| covexrobu a răspuns:

@hashe si eu iubesc cainii si chiar am un caine care cu toate ca este un metis/maidanez il tin intr-un spatiu inchis unde are tot ce ii trebuie. Nu il las liber pe strada. De ce sa ii dau de mancare pe strada? Daca ii dau de mancare inseamna ca il iubesc? Pai daca cineva ii da de mancare si il iubeste chiar asa de mult sa ia cainele si sa il tina frumos in apartament sa il spele si sa il ingrijeasca cum se cuvine.

| covexrobu a răspuns:

@andreea sincer nu simt nimic pentru ca nu prea am sentimente. Si sincer daca este nevoie fac eu asta daca este nevoie.

| covexrobu a răspuns:

Lasa andreea ca stii tu sa citesti mai bine ca mine si esti mai inteligenta.

| DeyCj a răspuns:

Nu sunt de acord, îi ceva inuman dar, dacă câinele este agresiv sau turbat atunci nu mai este altă soluţie.Io nu cred că ţi-ar plăcea să ai de aface cu un câine turbat.Eu am am avut dea face cu unu şi m-o costat nişte antirabice...

| spot a răspuns:

Pai hai so luam altfel. tie tiar placea sa fii fugarita de o sleahta de caini seara dupa ce bei ceva bere si fumezi ceva tare? eu personal sint pro. m-am saturat de caini tampiti de pe strada sa sara la mine cand ma simt si eu bine. ma enerveaza mai ales faptul ca hingherii sint chemati, aduna cainii si peste doua zile le da iar drumu. probabil ca daca nu ar mai fii caini nu ar mai avea ei loc de munca...

| fatutzaanutza a răspuns:

Eu NU cred ca ar trebui eutanasiatzi mai bine sa ii importam in alte tari happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spot nu te supara ca iti spun dar daca tu crezi ca eutanasierea ar fi o solutie?! inseamna ca dumnezeu nu ti-a dat inima.solutia ar fi ca toti cainii sa fie castrati NU EUTANASIATI si in stilu asta no sa te mai alerge pe tine caini mha! mai bine ai vota si tu pentru legea marinescu 2 ce prevede gestionarea cainilor si astfel nu va mai fi nici urma de animal pe strada.CINE DORESTE SA PARTICIPE LA MITING IN BUCURESI VINEREA ASTA PE 30 APRILIE LA ORA 11.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

App da si mie id tau te rog.
http://mirunik-protectiaanimalelor.blogspot.com/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci cainii vagabonzi creaza 2 tipur ide probleme:
1. Agresivitatea
2. Mizeria.
Sa nu-mi spuna nimeni ca un caine sterilizat este pasnic ca un iepuras! Si caca face tot cat unul nesterilizat.
Desi sterilizarea este cea mai umana solutie, si mi se parea cea mai potrivita, nu rezolva niciuna din cele 2 probleme, decat, teoretic, peste 7-8 ani (cand nu vor mai exista maidanezi, pentru ca nu vor mai face pui iar cei de-acum vor fi morti din cauze naturale).
Oamenii omoara animale din diverse nevoi: daca le omoara sa le mamance, nu tipa nimeni, ca-i buna friptura. Daca le omoara pentru siguranta celorlalti, nu mai e ok? Sau porcul nu e caine?
Sa-mi raspunda un "iubitor de animale" ce sa-i spun fiului meu sa nu mai puna mana pe maidanezi, ca nu-s ca si cainele nostru, sunt purtatori de boli, il pot musca, etc?
Ce sa fac sa pot iesi in siguranta pe strazi, sa-mi plimb cainele fara sa ma alerge/atace maidanezii?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@andreea, ai dreptate, dar asta in conditiile in care ii putem steriliza PE TOTI si mai trebuie sa asteptam, asa cum am spus si eu, cativa ani. Deci cativa ani vom continua sa calcam in diverse, copii mei vor trebui sa aiba grija cand alearga prin parc, cainele meu va fi fugarit toata viata lui de maidanezi.
Sunt niste suflete si ei, de acord, dar parerea mea e ca sunt animale chinuite. Daca am un animal care e bolnav si e in chinuri, il duc la veterinar sa-l eutanasieze. Maidanezii sunt fiinte chinuite (nu au adapost, mancare, etc).
Sunt curioasa cati din militantii pentru drepturile maidanezilor au un caine (sa nu am pretentia sa fie si maidanez) acasa?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Covexrobu chair stupid ey tin cu andreea