Pai, categoria canina pe care ai aleso tu este una ( din puncutl meu de vedere ) foarte dificila. De obicei aceste rase [ exceptand goldenul ] sunt bune pentru paza si protectie nicidecum pentru joaca. Bine, acum mi-am spus parerea, sper totusi s anul fi gresit cu informatiile. As opta pentru un Samoyed deoarece sunt foarte simpatici si foarte jucausi dar trebuie educati corect. Inafara de Samoyed, poti opta pentru un Beagle care din punctul meu de vedere e foarte energic si un foarte bun " mirositor " ( in sensul ca, are un simt foarte dezvlotat ). Mia poti opta pentru o rasa mai mica dar extraordinar de energica, YorkshireTerrier. O fosta prietena de-a mea are unul, si este extraordinar de prietenos si dragalas. E plin de viata. Alte rase bune ar fi : Ciobanescul German ( este bun pazitor si foarte jucaus, eu am unul la bunici si crede-ma e plin de viata asta in cazul in care ai casa la curte ); ai mai putea alege un chuhuahua indiferent ca este un catelus micut este foarte simpatic!
Iar daca nu esti hotarata, poti adopta un maidanez de pe strada ( sunt fff multi pechinezi ) pe care dupa ce ii faci " toaletare " [ ingrijirea; deparazitarea si vaccinurile ] poti incepe prin a-l educa cumsecuvine. Cred ca si maidanezi sunt foarte buni & blanzi pentru ca ti-ar fi recunoscatori daca i-ai salva de pe strada si le-ai oferi un adapost si iubirea ta.
Era s auit, o rasa potrivita ar fi Jack Russel, care este mic ca marime dar e extraordinar de energiiiiiiiiiccccccccc, si crede-ma vorbesc serios. Iubeste sa stea in natura, iubeste sa fie iubit, sa fie rasfatat, sa se joace cineva cu el si sa ai timp pentru el. [ funda ? ]
Exact cum ai scris si tu 1, 2, 3; fiecare rasa de caini are plusurile si minusurile ei. Ca sa mergi la plimbare si sa te joci, nu alegi una dintre rasele mentionate mai sus tocmai pentru ca aceste rase fac parte din categoria "grea". Sunt folositi ca, caini de paza si protectie, patrula s.a.m.d Pentru plimbare iti recomand cani ce definesc rafinamentul, frumusetea nu "luptatori". Oricum daca te axezi pe caini puternici, iti recomand cani din rasele Haski sau Malamut, tocmai pentru ca sunt mai rari la noi dar sunt si puternici. Poti merge la agatat linistit.
Succes.
Pai mai potrivit pe plan social ar fi golden retrieverul dar orice caine ai alege are nevoie de un dresaj bun ca sa iti fie cel mai bun prieten si sa va intelegeti de minune.Ai putea pune pe lista si labrador retrieverul.
Salut! Eu as opta pentru Golden Retriever... Dar minusul lui eeste ca toata lumea si-l doreste si multi deja au unul ca el. eu am Ciobanesc Mioritic ( un fel de Saint-Bernard) si chiar daca are par de oaie nu naparleste.