| TomaTamaraTania a întrebat:

Ciao. Am un acvariu cu pesti. O platy corallo îmi pare gravida, are burta mult mai mare decât oricare din jurul ei si e rotunda dar nu pare o beșică. As vrea informatii despre perioada de gravidanta la pestii astia si nasterea in sine. Cum îmi dau seama când se apropie momentul si ce trebuie sa fac. Deocamdată am pus-o într-un recipient special pentru ca sa nască, luat din același magazin de unde am luat si peștii. E in continuare in acvariu doar ca e izolata de ceilalti pesti. E oare prea devreme? Cum îmi dau seama?

2 răspunsuri:
| Doctorfishadi a răspuns:

Buna tania.Chiar daca este prea devreme lasa femela acolo in acel recipient.De obicei la "pestii care nasc" cum le spui tu, gestatia tine cam 20-30 zile, se poate prelungi in unele cazuri pana la 35 zile.Hraneste femela cu o hrana diversificata in aceasta perioada(iti recomand fulgi tetra, sera, granule, ceva hrana vie precum artemia sau larve tantari). Daca nu ai hrana vie nu este problema.Sa nu dai drumul puilor in acvariul comunitar pana nu au 30-40 zile implinite, vor deveni hrana pentru ceilalti(in acvaristica multi pesti isi mananca proprii pui chiar daca nu sunt pradatori.Singurul gen de pesti care isi ingrijesc in mod incredibil odraslele sunt ciclidele la modul general si un nr mic de alte specii(labirint, etc)). Dupa "nastere" sa scoti femela la aprox 1 ora.Cand sunt nascuti puii arata ca niste sfere.dar se vor"desface"la scurt timp.Bafta! Funda!

| Petrisor24 a răspuns:

Buna, stii cum iti dai seama. Femela are o pata neagră pe burtă si sa fie in maternitate. dupa 40 de zile o poti muta.