| Zuzulina_9287 a întrebat:

Cine are huski siberian? cum se comporta? cati ani are? luni? ca al meu are 8 luni si inainte sa il duc la dresat m-a tarat prin baltoci
ziceti-mi si mie despre el tot ce stiti cei care au mai de mult

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Husky-ul siberian este şi el un câine considerat a face parte din grupul câinilor de muncă.
Deoarece ei au fost initial creati pentru a calatori pe distante lungi, cainii Husky sunt plini de energie si adora miscarea. Husky siberian este una dintre cele mai populare rase de caini din Statele Unite. Cu ochii de la un albastru cristal pana la brun de diferite nuante, Husky este un caine cu parul lins si bine proportionat. Rasa a fost, initial, foarte populara, recunoscuta ca si caine de sanie originar din Siberia, Russia.Este un câine de serviciu, de talie mijlocie, cu construcţie viguroasă, totuşi graţioasă. Corpul potrivit de compact, puternic, este dotat cu o blană bogată, formată dintr-un puf des, moale, destul de lung şi deasupra un păr foarte des, cu o textură netedă, lucioasă, şi moale, de lungime medie. Capul, potrivit de mare, are urechi drepte; coadă ca o perie cu păr buclat şi stufos este întoarsă pe spate. Are înfăţişare tipică a câinilor nordici, folosiţi la sanie. Mersul, caracteristic, este larg, fără efort dar cu randament excepţional când trage sania. Ochii, de culoare albastră, maro, neagră sau bicolori, puţin oblici, au o expresie vioaie, prietenoasă şi blândă; gâtul este frumos arcuit şi destul de scurt, trunchiul compact, spatele solid şi drept, membrele sunt viguroase şi musculoase, cu osatura compactă, dar nu grea.Este cel mai mic dintre câinii nordici, însă la greutate egală, este cel mai puternic câine de sanie dintre ei. Originile rasei sunt cam întunecate şi se confundă cu acelea ale popoarelor arctice din nord-estul Siberiei. Dupa dr. Weyer Jr., originea lor ar fi urmatoarea: cu mult timp în urmă, unele triburi de eschimoşi au migrat din Siberia în Alaska, şi de aici în Groenlanda, ducând cu ei strămoşii câinelui Malamut şi câinelui Esquimos. În urma lor, a emigrat din Asia Centrala şi poporul Churchis, stabilindu-se în bazinul Kolyma şi la poalele muntelui Cherschi. Ei deţineau un câine, strămoş al câinelui Husky Siberian. Între aceste două popoare s-au stabilit relaţii comerciale, s-au efectuat numeroase călătorii cu săniile, ocazii cu care schimbau şi echipajele de câini. Husky Siberian şi-a menţinut integritatea rasei în decursul timpului, mai mult ca ceilalţi câini nordici, datorită unei selecţionări deosebite, prin castrarea exemplarelor mai puţin reuşite şi folosirea pentru reproducţie numai a exemplarelor frumoase. Câine inteligent, curajos, tenace, activ, rezistent, cu un excepţional simţ de orientare; foarte devotat.Boli specifice

Displazia congenitală a şoldului Dermatoza consecutiva deficientei in zinc este o afectiune care are ca rezultat caderea parului formarea crustelor in jurul ochilor, urechilor, gurii si regiunii genitale. Problema adesea se manifesta in jurul varstei de 1-3 ani.
Paralizia laringiana este o afectiune grava care poate debuta de la varsta de 6 luni la Husky Siberian. Nervii si muschii larinxului (regiunea vocala) functioneaza anormal.
Distrofia corneeana determina aparitia unor pete pe suprafata (cornee) ochiului. Afectiunea adese se produce la ambii ochi si nu afecteaza vederea.
Entropionul este o afectiune a pleoapelor ce implica rasucirea spre interior a marginii libere a acestora. Genele de la nivelul marginii libere a pleoapelor irita suprafata globului ocular, putand duce la probleme mult mai grave.
Degenerarea retiniana progresiva este o afectiune care determina degenerarea celulelor nervoase de la nivelul retinei. Boala, de obicei, debuteaza la cainii in varsta si poate duce la orbire.
Cataracta determina o pierdere a transparentei normale a cristalinului. Afectiunea se poate produce la unul sau la ambii ochi si poate conduce in timp de pierderea vederii.
Durata medie de viata la Husky Siberian este de 10-12 ani.
Intra pe forum, afla informatii suplimentare si discuta despre aceasta rasa de caini cu crescatorii sau cu alti pasionati. Fundizsa?

0 răspunsuri: