anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cine are pomeranian sau caine lup, spuneti-mi cat mai multe despre el, de unde l-ati cump, cat ati dat pe el, ce varsta are, cum se comporta, ce mananca, ce vaccinuri i-ati facut si cat ati dat pe ele.va rog, doar cine detine un caine ce apartine uneia din acele rase sau care cunoaste pe cineva care are un astfel de caine, nu vreau informatii de pe net, am destule din acelea. FUNDAAA! pentru cat mai multe informatii.+vot pentru ceilalti

3 răspunsuri:
| SabbyNightShadow a răspuns:

De la adapost cu 120 de euro(aprox), acum are 3 ani, cu mine si parinti se comporta ca un ingeras tot asculta iar cu strinii nu s prea intelege, i-am fac vaccinnurile pe care ne-a sp veterinarul sa ii le facem si am dat pe ele ceva milione. si e de rasa lup cel de care iti sp.

| spyke321 a răspuns:

Buna eu nu am pomeranian dar iti pot da cateva informatii:
Detalii Rasa Pomeranian:

Cateii de rasa Pomeranian fac parte din familia Spitz, sunt numiti dupa regiunea Pomerania a Germaniei de Est Istorice, ce azi face parte din teritoriul Poloniei de Nord si a Germaniei de Est. Sunt clasati ca si caini jucarie datorita taliei miniaturale, cu toate acestea au o inima mare, o personalitate puternica si multa inteligenta. Cainii Pomeranian faceau initial parte din rasa Spitz German si Spitz German Miniatural, rasa ca o entitate separata nu a existat pana in secolul al XIX-lea.
vand caini Pomeranian de rasa, vand, rasa de vanzare, catei vand, caini de rasa vand Pomeranian;
Originea cateilor din rasa Pomeranian:



Stramosii lor sunt cainii de sanie din Laponia si Islanda, ce au fost adusi in Europa in regiunea germana Pomerania, de unde si numele purtat de aceasta rasa. Aceasta regiune, marginita la nord de Marea Baltica, a fost de-a lungul timpului sub ocupatia si controlul celtilor, slavilor, polonezilor, norvegienilor, danezi si prusieni. Tinutul Pomerania se intinde de la vestul Insulei Rügen la raul Vistula- aici cateii din rasa Pomeranian sunt de secole deosebit de populari atat ca animal de casa cat si ca si caine utilitar.
Crescatorii din Pomerania au imbunatatit blana si au adaptat cateii rasa Pomeranian traiului la oras, dar in momentul in care au ajuns prima oara in Anglia inca cantareau 8 kg sau mai mult. Crescatorii englezi, prin incercari, erori si teorii mendeliene sunt cei ce au meritul de a reduce semnificativ talia cainelui si cei ce au diversificat paleta de nuante a mantalei. Cainele Pomeranian al zilelor noastre este mic gratie imperecherilor selective, dar inca mentine personalitatea complexa si blana aspra tipica cainilor din climatele reci.
Regina Charlotte este cea care a prezentat pentru prima oara nobilimii engleze cainele Pomeranian, totusi acesta a castigat popularitate internationala in momentul in care nepoata ei, Victoria s-a intors din vacanta din Florenta, Italia cu un Pomeranian pe nume Marco. Trebuie notat ca rasa Pomeranian moderna nu a existat pana in secolul al XIX-lea, cainii din proprietatea reginilor Charlotte si Victoria erau mai mari si faceau parte din categoria Spitz European. Acest lucru este valabil pentru orice proprietar de Pomeranian inaintea veacului XIX. Rudele cele mai apropiate ale acestui caine sunt reprezentate de Spitz German, Cainele American al Eschimosilor, Samoyed si intregul grup Spitz.vand caini Pomeranian de rasa, vand, rasa de vanzare, catei vand, caini de rasa vand Pomeranian;
Infatisare:


Cateii de rasa Pomeranian ce cantaresc in jur de 2-3 kg sunt cei mai mici reprezentanti ai raselor nordice. Mantaua cainelui Pomeranian este mandria sa, dublu stratificata, unul inferior fin, dens si pufos si un strat superficial lung, drept si aspru. Parul este mai abundent in jurul gatului, umerilor si pieptului, unde formeaza volane. Stratul de blana inferior se reinnoieste o data pe an la masculi, iar de catre femele atunci cand sunt in perioada de imperechere sau dupa ce au fatat.

Personalitate:




Cateii de rasa Pomeranian au o inteligenta deosebita, un caracter alert si se comporta in concordanta cu acesta. Vigilenta de care da dovada cainele din rasa Pomeranian il transforma intr-un superb caine de paza si un companion minunat. Rapizi si isteti, sunt candidati perfecti pentru sporturile canine de agilitate.
Au tendinta sa fie rezervati si chiar rautaciosi cu strainii, si vor latra excesiv la persoane pe care nu le-au mai vazut niciodata. Dresajul de obedienta de baza trebuie lansat cat mai devreme posibil pentru ca acesti catei de rasa Pomeranian sa constituie companioni placuti si apreciati si sa fie oriunde acceptati in societate. Nu sunt dificil de dresat, dar trebuie sa se apeleze la metodele de educatie pozitiva, ce utilizeaza recompensele alimentare si laudele la care sunt deosebit de sensibili, spre a rascumpara comenzile corect indeplinite. Corectiile fizice sau verbale, nu sunt necesare si atunci cand sunt folosite, vor eroda legaturile de incredere, respect si afectiune ce ar trebui sa constituie fundatia oricarui dresaj de succes.
Desi au dimensiuni mici, sunt foarte activi activi si impresioneaza prin inteligenta, curaj si loialitate. Cainii din rasa Pomeranian atunci cand intalnesc alti caini, nu sunt deloc intimidati de talia acestora, sunt doritori sa lege prietenii, dar daca primesc o provocare se vor dovedi neinfricati, si nu se retrag din lupta chit ca sansele, datorita taliei si greutatii lor, le sunt potrivnice. Datorita taliei miniaturale si a firii blande si tolerante, poate suferi abuzuri din partea copiilor. Sub blana bogata a Pomeranianului se ascunde un caine mic dar musculos, inimos, loial si neinfricat, asemanator cu Chihuahua.
Cateii rasa Pomeranian pot fi dresati sa fie eficienti caini de paza, anuntand intrusii prin latraturi zgomotoase . Din nefericire, lipsa unui dresaj constant, dedicat a adus acestei rase reputatia ca latra des,nemotivat. Din acest motiv cainele Pomeranian se poate dovedi o companie stresanta pentru cei care nu sunt obisnuiti cu natura lor vocala. Dar daca ii veti stabili niste limite si ii veti spune:NU! cu o voce ferma, dar gentila veti reusi sa ii dati de veste ca este o greseala sa latre fara motiv.vand caini Pomeranian de rasa, vand, rasa de vanzare, catei vand, caini de rasa vand Pomeranian;
Dotati cu o inteligenta ascutita, sunt deosebit de adaptabili. Se acomodeaza usor vietii la oras, dar in acelasi timp este o alegere excelenta pentru cei ce locuiesc la tara, datorita puternicelor sale instincte de vanatoare, mostenite de la stramosii sai nordici si salbatici.
Cateii din rasa Pomeranian sunt firi prietenoase, extrovertite si curioase, ce adora sa exploreze tot ce ii inconjoara si fiece miscare a lor este zgomotoasa si are un scop precis. Pe cat sunt de loiali stapanului si familei lor, pe atat sunt de independenti si usor temperamentali. Adora sa invete trucuri noi si sa fie laudati de catre stapan, fiind sensibili la tonul vocii acestuia. Daca sunt crescuti impreuna de la o varsta frageda, se intelege bine cu alti caini si pisici.
Cateii rasa Pomeranian sunt atat de docili si au o personalitate atat de bine echilibrata, incat cuceresc cat ai clipi inimile multor oameni ce nu sunt amatori de caini jucarie in mod normal. Locul sau este langa stapanii sai, devotat lor nu adora nimica mai mult decat sa stea cu ei, oriunde ar fi acestia si orice ar face. Stapanii au datoria sa nu cada in capcana de a-i rasfata prea mult, nu trebuie tratati ca niste copii, sa nu uitam ca sunt totusi caini, si ca orice caine trebuie sa cunoasca care sunt limitele unui comportament acceptabil.

Sanatate si ingrijire:




Cateii rasa Pomeranian sunt in general sanatosi, vigurosi si longevivi. Desi media de viata este in jur de 14-15 ani, exemplare foarte bine ingrijite ating si varste de 18-20 ani.
Cea mai comuna afectiune a acestei rase este luxatia patelara, displazia de sold aparand foarte rar. Rareori survin afectiuni oculare si cutanate si ca orice rasa miniaturala au o predispozitie spre afectiuni stomatologice. In incercarea de a-i mentine dintii si gingiile sanatoase, se recomanda utilizarea hranei uscate si a biscuitilor canini.
Blana cainelui Pomeranian necesita o ingrijire minutioasa, un periaj de doua ori pe saptamana este esential spre a feri blana ce naparleste sezonier de matifiere. Periatul regulat ajuta si la prevenirea aparitie pielii uscate si a matretii. O atentie speciala trebuie acordata si ingrijirii unghiilor si igienei auriculare, totusi nu este recomandata imbaierea prea frecventa a cateilor rasa Pomeranian, intrucat imbaiatul excesiv poate deteriora aspectul pielii si al blanii inlaturand uleiurile esentiale.

Indatoririle stapanului de catei rasa Pomeranian:




Trebuie sa tineti cont ca nu sunt recomandati pentru copii mici, deoarece pot fi usor raniti de catre acestie prin manipulare necorespunzatoare. Docilitatea si dispozitia vesela ii fac in schimb cei mai buni pieteni pentru copii mai mari, mai intelepti, ce stiu sa respecte un animal. Trebuie luat in considerare ca prea multa atentie acordata ii poate face sa devina nervosi si agitati. Datorita blanii cu par lung, trebuie tinuti in casa pe perioade caniculare spre a evita supra nincalzirea.
Cateii rasa Pomeranian, micuti si foarte energici, depun efort fizic considerabil implicandu-se in jocuri active si gasindu-si ocupatie in jurul casei si prin gradina. Cu toate acestea adora sa iasa din casa, o plimbare zilnica ii va provoca placere si ii va satisface mintea curioasa. Daca va va insoti zilnic la o plimbare in aer liber, veti avea un caine stimulat mental si fericit si de asemenea in forma fizica.
vand caini Pomeranian de rasa, vand, rasa de vanzare, catei vand, caini de rasa vand Pomeranian;
Caracteristicile cateilor rasa Pomeranian:




Cap: in proportie cu restul trupului, forma sa aduce cu cel al unei vulpite, este purtat cu mandrie si eleganta. Scalpul este usor rotunjit in partea de sus.
Ochi: marime medie, migdalati, stralucitori, au o expresie alerta, inteligenta.
Urechi: mici, prinse sus, purtate erecte.
Coada: trasatura definitorie a rasei, trebuie sa fie intoarsa pe spate si prinsa sus. La nastere nu este complet dezvoltata, pot trece luni pana sa creasca peste spatele cainelui si sa devina plata.
Muscatura: in foarfeca.
Inaltime la maturitate:
18-30 cm.
Greutate la maturitate:
1,5-3 kg.
Durata de viata:
12-16 ani.
Culoare: negru, negru si roscat, gri albastrui, ciocolatiu, crem, roscat, portocaliu si negru. Cainii ce prezinta doua sau mai multe culori, de obicei mai mult alb in combinatie cu alte nuante, se numesc Partial Colori.
Eu am sunat intr-o zi si am intrebat cat ar costa unul (cam o luna in urma) si me-au spus ca 450 Euro cu tot cu pedigree. Pedigree-ul costa 150 euro...
sper ca team ajutat
funda ?

| αntoniα a răspuns:

Ok.Deci eu am o catelusa de ciobanesc german[lup] si ieri a implinit 8 sapt.Eu l-am cumparat de la o cunostinta din Ungaria si mi-a dat-o mai ieftin dar nu stiu pretul exact[in jur de 300euro cu pedigre si 200 fara] Este cea mai buna companie este ascultatoare, foarte desteapta[a invatat comanda "sezi" foarte rapid], iubareata:X si foarte skumpica.I-am facut un vaccin la 6 saptamana. si unul ii mai fac in 17 august, iar pana atunci nu are voie sa fie in contact cu alti caini[cu alte animale da]Eu ii dau fiind pui.bobite super premium junior,fructe,legume,carnita,orez, ou fiert, 4 pastilute de calciu pe zi, laptic cu un varf de cutit de sare [sa nu faca viermisori la stomac]Si...cam atat. Spar ca te'ambig grin