1.Un atelier de creatie unde sa aduceti: ziare, ambalaze de la diferite produse, cutii de lapte, borcane. Din ele sa realizat diferite ornamente, sau de exemplu dintr-o cutie de lapte se poate face un portofel.
2.Din hartiile pe care le adunati(maculatura)faceti papier mache sub forma unui glod pamantesc, dar sa iasa destul de mare.Colorati-l.sa aiba ochii si gura si sa fie trist.Folosit-l un balon pe care il umflati pentru a face globul, dupa aplicati papier macheasta de hartie usor pe balon, dupa ce se usuca spargeti balonul si scoateti-l. Conturati gura dupa taiat ce ati conturat, apoi pictati-l si incercati sa-i faceti un suport rezistent si puteni-l intr-n parc.De altfel puteti sa-i faceti o bula unde sa scrieti ceva.
Sper ca te-am ajutat cat de cat. :3
Multumim,avem ce face la vara acum
Planteaza multe plante, in special copaci. Cand vezi un gunoi pe jos incearca sa fii tu cel care il arunca la tomberon, chiar daca nu l-ai aruncat tu. Nu sunt moduri "originale", dar orice gest conteaza
Foloseşte transportul în comun! Autobuzele şi trenurile sunt de trei ori mai eficiente din punct de vedere energetic decât maşinile proprietate personală. Mersul pe jos sau cu bicicleta te menţine în formă şi nu dăunează mediului.
Folosiţi becuri economice (fluorescente). Chiar daca sunt mai scumpe decat becurile cu filament incandescent, consumă cu 80% mai puţin şi au o durată de viaţă de 10 ori mai mare, astfel, în timp, vă veţi recupera banii cheltuiţi.
Nu irosiţi apa potabilă. Apa întreţine viaţa pe pământ şi trebuie folosită cu înţelepciune. Alegeţi maşinile de spalat cu cel mai mic consum de apa, folosiţi substanţele de curăţat fără apă, opriţi apa în timp ce vă periaţi dinţii, în loc de baia în cadă faceţi un duş scurt. În plus economisind apa obţineţi şi o factură mai mică la întreţinere.
Alegeţi modelele de electrocasnice cu un consum scăzut de energie. Opriţi şi scoateţi din priză electronicele pe care nu le folosiţi şi încărcătorul telefonului, camerei foto, MP3 player-ului. Chiar daca sunt oprite, daca au un led aprins, tot consumă energie. Dacă plecaţi din cameră, chiar şi pentru câteva minute, închideţi lumina.
Folositi sacoşe din pânză. Evitaţi să cereţi ambalaje pentru resturi de la restaurante sau pungi de plastic din supermarket. Deşi plasticul poate fi reciclat, întregul proces foloseşte energie pentru transport dar şi în procesarea plasticului. De altfel, sacoşa de panză este mult mai rezistentă şi mai durabilă.
Plantaţi un copac. În timpul vieţii, un arbore poate absorbi tone de dioxid de carbon. De altfel, în zilele călduroase, umbra oferită de un arbore poate scade consumul aerului condiţionat.
Curăţaţi bucataria in mod ecologic. Puteţi folosi bicarbonat – acesta este produsul de curatare prin excelenta. De asemenea, sucul de lamâie şi oţetul vă vor ajuta la fel de mult. Pentru a desfunda scurgerea din chiuvetă uitaţi de produsele scumpe şi toxice. Injectarea de aer sau de dioxid de carbon în scurgere este mai puţin dăunătoare şi mai uşor de facut.
-Plantarea copacilor
-adunarea deseurilor
-creearea de casute pentru pasari astfel incat sa nu mai stea peste tot si sa distruga natura.
Nu arunca mizerii pe jos si in apa, nu rupe crengile copacilor, nu polua aerul.
anonim_4396 întreabă: