| Siscanu12 a întrebat:

Cintezele mele australiene au facut acum 4 zile un ou iar ieri alt ou.De ce asa greu le face? Os de sepie au si le dau si diferite legume sa le pape.

3 răspunsuri:
| Adixuuu a răspuns:

Lasa pasarile sa faca oua cand vor, depinde de la pasare la pasare intervalul de timp dintre doua oua. Poti fi si factori, varsta(daca sunt tinere), sa nu fie speriate, sa aiba conditii etc.

| DeliaDelyDede a răspuns:

Lasa-le pe ele sa-si faca treaba, eu am avut pasarele care-si mancau ouale. Nu trebuie sa-ti pun intrebari asa gen. Doar sa nu le atingi! Pentru ca au sa simta mirosul de om si o sa le manance, si o sa prinda gustul de pu si o sa le manance mereu.

| TMAlexandra a răspuns:

Femela face un ou pe zi de obicei, dimineața. Femelei îi trebuie ou fiert, umiditate, din câte știu, pentru a face niște ouă să zicem sănătoase. Ea face între 5-8 ouă. Clocirea durează aproximativ 3 săptămâni. Dacă vrei să afli dacă se aproprie eclozarea ouăle trebuie să prindă o culoare un pic mai gălbuie ( nu de la excremente laughing))) ). Nu deranja părinții în timpul clocirii prea des, alt fel riști să își mănânce ouăle. De obicei ambii părinți clocesc, deci lasă masculul în pace laughing.
Dacă eclozează masculul se va ocupa de hrănirea puilor cu semințe măcinate de el, iar femela se va ocupa de curățenia cuibului.

Cunoștințele mele