| Any_2336 a întrebat:

Credeti ca rasa la un catel conteaza? Care este diferenta dintre un caine comunitar si un caine de rasa? Ce doar blana si forma corpului? Adica daca a-ti face cunostiinta cu un om mai uratel, nu ati mai vb cu el si l-ati evita oricat de bun ar fi sufletul lui? Si cainii comunitari daca ar fi mai ingrijiti, ar putea fi animale de companie! ( ma refer la cei blanzi). Raspunsul care imi clarifica intrebarile de mai sus, primeste vot si funda.

Răspuns Câştigător
| OxVow a răspuns:

Intr-adevar.si eu ma intreb cand vad persoane care se lauda ca iubesc cainii dar cand e vorba de un catelus mai sarac.si slabutz.incep sa-l alerge sa arunce in el cu diferite chestii.in loc sa-l trateze cu iubire cum fac si cu ceilalti caini chiar daca sunt de rasa...iar tu spui un mare adevar.ce difera? Forma corpului? Forma/Culoarea blanei? Ce difera? Toti cainii sunt la fel:Au nevoie de hrana, mancare, un adapost si cel mai important DE IUBIRE! Atata tot!happy:*Iar cu oamenii cunosc multe persoane foarte bune la suflet dar putin "uratele" cum ai zis tuhappy.si ce? Am sa-i alerg? Am sa arunc cu ceva in ei? NUUU! angryAm sa-i consider prieteni pe cei care-mi sunt alaturi mereu.Nu-s nici eu Frumoasa Frumoaselor.dar oricumbig grin>. Revenind la caini.Nu conteaza Blana, Forma corplui, Botul,.ci inima acestuia.cum e si la oameni.gata daca se zice ca "blondele ar fi proaste".nu mai vorbim cu nici o blonda? ne purtam ca in Preistorie? Parc-am fi in jungla.nu alta.ne purtam ca salbaticii.angry. unii dintre noi.nu vreau sa bag toti oamenii in "oala"...Deci:Cainii sunt cu totii la fel si au aceleasi nevoi si indatoririwinkingTe pup:*:*:*

4 răspunsuri:
| FallingRain a răspuns:

Uite care este problema aici.
Un caine comunitar in primul rand poate avea un comportament neadecvat sau poate fi purtator de unele boli destul de grave. Daca un catel comunitar este pui, sansele de a fi adoptat sunt mici deoarece viitorii stapani nu stiu cat va creste catelul, cum se va comporta, cum este mai bine sa il ingrijeasca si la ce boli este predispus. Si am intalnit foarte multi caini comunitari foarte frumosi, daca e sa spun asa, care si-au gasit stapan intr-un timp destul de scurt. Intr-un fel, depinde si de zona in care se afla, de orasul in care s-a nascut, La mine in oras chiar si cainii comunitari sunt adoptati rapid daca sunt pui, pentru ca oamenilor le este mila de niste catei mici si draguti abandonati sau nascuti pe strada. Si la adapost li se ofera o sansa, pentru ca la adapostul din Buzau cainii sunt tratati corespunzator si nu sunt eutanasiati niciodata, indiferent de cat de agresivi sunt. Si sunt o gramada de voluntari care lucreaza cu ei zi de zi, pentru a fi niste caini mai buni si pentru a avea sanse mai mari la adoptie. Intr-adevar, cainii comunitari sunt mereu discriminati, pentru ca dupa adoptie nu raspunde nimeni de starea lor de sanatate in caz ca se detecteaza vreo boala, nu sunt acceptati la expozitii pentru ca nu au pedigree, chiar daca sunt niste catei exceptionali si foarte destepti. Cam acestea sunt motivele pentru care cainii comunitari nu prea au sanse. Dar mai exista speranta, mai sunt si oameni cu suflet si minte in cap care inteleg.

| darrio2007 a răspuns:

Un caine comunitar este o amestecatura de rase.Mai bine zis o corcitura.Ai auzit de comunitar bulldog sau comunitar chiuahua? Sunt renegati de unii pentru ca nu au stapan.

| wimpyannya a răspuns:

Este vorba de marimea creierului si felul in care sunt crescuti. Eu sunt mama animalelor de pe strada. Chiar daca am un Bichon frize, in fiecare zi aduc un maidanez si il hranesc. Un raspuns concret pentru intrebarea ta nu cred ca se poate defini decat prin prostia omeneasca. De ce? Ei bine oamenii sunt niste critici inascuti dar de cele mai multe ori critica prost. Si te asiguri, ca majoritatea oamenilor, daca vad un om urat pe strada, il evita sau pur si simplu nu vb eu el. Cam asa e si cu animalele. Rasa unui caine, din punctul meu de vedere, conteaza doar in functie de: spatiul casei, adica daca ai 2 camere nu poti lua un ciobanesc german deoarece il chinui, este un spatiu prea mic pentru el. Si conteaza pentru caini de lupta cei din politie care majoritatea sunt ciobanesti germani, sunt cei mai inteligenti si asta pot confima pentru ca am vut si eu unul. Dar sa fac o legutaru dintre un neamt (ciobanesc german) si un francez pe care unii il cred prost(Bichon frize) sunt la fel de inteligenti, cateii mei asa au fost si amn stiu aceleasi comenzi si le executa la fel de bine. Acum, hai sa iti dau un raspuns mai concret: Nu conteaza rasa cainelui ci animalul la care ajunge(omul). Cainele e ca stapanul, adica cine se aseamana se adunalove struck

| Ananas2 a răspuns:

Eu iubesc toate animalele. nu conteaza daca sunt de rasa sau nu, daca sunt frumoase sau urate.
animalul meu preferat este cainele, si nu cred ca conteaza rasa lui. am luat acasa 2 caini care i-am gasit pe strada, raniti si imi era mila de ei. dupa mine, nu e nici o diferenta intre un caine comunitar si unul de rasa. sunt sigura ca toti oamenii cu suflet mare, nu ii apreciaza doar daca sunt de rasa.

Întrebări similare