anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cu ce pot hrani un pui de randunica? Va rog sa-mi spuneti daca ati gasit un pui de randunica sau alta pasare cu ce l-ati hranit sau poate aflati ce sa-i dau sa nu-i faca rau.Am intrebat si un veterinar si nu stie.

15 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Sunt foarte pretentiosi si firavi. Uite cum au procedat altii:
http://www.animale.ro/forum/showthread.php?p=3166857
http://ecosapiens.ro/forum/topic/am-gasit-un-pui-de-randunica
Mai gasesti si alte exemple, daca dai cautare pe google!

| inginer a răspuns:

Cu insecte, viermisori, rame. bucatele mici-mici de carne. Gogoloaie mici de paine. Cateva boabe de orez. Seminte de floarea-soarelui.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai, cu paine, firimituri, cu morcov razuit, cu grau, happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

cu rime cu insecte

| rex_2081 a răspuns:

Poti sa-i dai firimituri de paine(nu prea proaspata) sau malai. Dar trebuie sa-i dai tu(adica ii deschizi ciocul si ii bagi pe gat)altfel nu mananca daca e prea mic.Ai grija sa nu-l inadusi.De asemenea apa nu bea singur(ori ii dai din gura ta asa cum bea de la maica-sa, ori il moi cu ciocul intr-un vas mai mic cu apa).

Răspuns utilizator avertizat
| Motrescu_Lili_1992 a răspuns:

Buna, am gasit un pui de randunica.Aseara i am dat mancare si apa, a dormit toata noaptea, m am trezit de cateva ori sa vad daca mai respira si mi e frica sa nu moara... si azi pe la 11 i am dat iar mancare ca era treaza si tot dormea... se poate sa aiba ceva? si ce pot sa ii mai dau de mancare? i am dat bucatele mici, mici de paine si apa.

| dariaoi a răspuns:

Am gasit un pui de randunica din pacate e ranita de un pisoi sub aripa ia luat un pic de piele i-am dat cu crema de rani de la veterinar.problema e ca respira repede mi-e frica sa nu moara vad ca a rezistat o zi si o noapte dar nu stiu ce sa mai fac credeti ca va trai?

| manu72 a răspuns:

Hraneste-l cu galbenus de ou, insecte, viermisori de la magazinele care se ocupa cu pescuitul. Sa nu-i dai in niciun caz paine sau malai ca il omori. Eu am crescut un pui de randunica o luna si jumatate si acu o saptamana i-am dat drumul.

| Jkf_Bogdy_1992 a răspuns (pentru manu72):

Galbenusul de ou trebuie sa fie crud?

| HadaragCorina a răspuns (pentru manu72):

As vrea mai multe informații va rog, cu ce l-ați hrănit. Ce insecte? Noi nu suntem in țară și până ajung la un magazin de pescuit va dura un pic mai mult

| manu72 a răspuns:

Exista si o mancare speciala daca o gasesti in farmaciile veterinare - Velman black pellets. Este mancare peste pasari insectivore. Sa nu-i dai paine sau malai. Eu am hranit-o la inceput cu penseta i-am dat viermisori, apoi ii prindeam muste, greieri, cosasi, divesi gandacei, dar nu albine si cu scobitoarea ii dadeam galbenus de ou fiert. Mult succes!

| Mlesnita_Mandica_1953 a răspuns:

Cu Redigest,strivit, pudră de semințe de in, pudră proteică, un pic de brânză proaspătă, umeziți cu puțin ceai de mentă și... multă, multă dragoste, cu asta il hrănesc pe Randunel de 3 zile... Măndica

| ersy a răspuns:

Eu am avut grija pana saptamana asta de un pui de vrabie abia iesit din ou happy prima noapte i-am facut un ou crud batut bine cu putina apa calda si cateva firimituri de paine si doua lingurite de zahar in tigaie ca pe omleta, dar fara ulei happy de a doua zi i-am dat whiskas pentru pisici (tinute in apa la inmuiat vreo 2 ore minim, din o bobita de whiskas ii dadeam 4-5 inghitituri) si apoi am inceput sa ii dau dimineata la prima masa 10 viermisori de pescuit carora le taiam capul big grin cand ii era foame, piuia, iar asta se intampla la fiecare 15-20 min, nu stia sa manance asa ca il mangaiam o data pe cap si credea ca e mama lui si din instinct casca ciocul, iar eu eram pe faza si ii bagam mancarica facuta ca un viermisor in mana mea pe gat happy ca nu stia sa apuce deloc big grin il invatasem si stia cand ma apropii cu mana de ciocul lui ca ii dau mancare si tinea ciocul larg deschis pana isi primea portia big grin sper ca iti e de ajutor raspunsul meu...azi am mai gasit un pui de randunica, o sa procedez la fel cu el big grin cu whiskas si viermisori...