Iepurii mananca orice paine, patrunjel,morcov,varza,cartofi, mere, pere si multe altele dar daca sunt mici ar fi bine sa le dai paine aproape uscata, mar, varza in mod special, patrunjel si cam atat.De obicei e bine sa le dai mancare uscata de exemplu painea pentru ca lor le cresc dintii foarte repede si pentru a nu fi foarte mari trebuie sa si-i toceasca mancand paine uscata.
Tu ai auzit de pet-shop? Si de mancare speciala pentru animale?
Daca tot ai iepuri informeaza-te mai bine pentru ei! Nu poti sa le dai numai legume si fructe!
De asta exista mancare SPECIALA pentru ei, asa cum exista si pentru caini sau pisici. Si nu e nici scumpa. Nu-ti bate joc de ei te rog! Da-le mancare speciala pentru ei. Si legumele sunt bune, dar nu pot trai numai cu asta.
Dimpotriva. mancarea pe care le-o ofer acum este potrivita pentru ei. nu au nevoie si de cea de la pet-shop. si in plus am aflat de iei ieri si cum vremea nu este prea buna, drumurile nedesfundate nu pot ajunge la cel mai apropiat pet-shop. se ajunge foarte greu, deocamdata.
De ce crezi tu ca e potrivita? Adica aia de la pet-shop e otrava sau cum? Nu cred ca tu mananci numai legume si fructe. Cultivate de tine eventual. Ca sa fie mai bio.
Traiesti in epoca de piatra cumva? Cu ce te demoralizeaza pe tine daca le dai mancare din pet-shop? Hrana aia este completa! In plus se pot strica la burta daca le dai numai legume si fructe toata ziua. Si sa te vedem cum ajungi la veterinar. Sau le dai niste ceai de menta bio?
Nici la crescatoriile de iepuri nu le dau numai morcovi si mere!
In primul arnd cred ca este potrivita ca m-am documentat pe site-uri de specialitate
in al doilea rand, cum am mai spus, nu pot ajunge la un pet-shop. nu cred ca este otrava dar intotdeauna si spun adevarul am considerat ca fructele siu legumele sunt cele mai sanatoase. consum multe legume si fructe zilni, din pacate nu crescute de mine ca nu am unde. deci cum parintii iepurasilor s-au dezvoltat armonios, corect de-a lungul unui asemenea stil de viata, consider ca si iepurasii vor reusi. ce daca nu fac ca celelate crescatorii? de ce sa te duci dupa turma cand ai propriile raspunsuri corecte la intrebari?
Pai draga "buricul pamantului" atunci de ce ai pus intrebarea asta? Ca sa iti dai dreptate singura sau cum? Daca te consideri asa desteapta si documentata, hraneste-i cum sti. Dar mancarea uscata le face si ea la fel de bine ca fructele si legumele. Eu nu zic sa nu le dai fructe si legume. Poti sa le dai chiar mult mai mult decat hrana uscata. Dar intelege ca si grauntele alea de la pet-shop au rolul lor. Le si plac daca nu sti. Pot fi servite si ca gustari ca sa te imprietenesti cu ei. Si stai tu linistita ca fructele si legumele nu sunt cele mai sanatoase. Ca nu sti tu ce porcarii se pun in ele ca sa creasca mari si frumoase. Eu am mancat fructe si legume crescute in gradina de bunica mea si pot spune cu mana pe inima ca nicaieri nu am gasit acelasi gust la fructele si legumele din piata. Nu sunt 100% naturale.
Auzi vezi-ti de treaba ta si lasa-ma in pace. sfaturile tale nu imi sunt de folos dupa cum ti-ai dat seama.
Pai cred si eu. Doar ti-ai luat animale ca sa-ti bati joc de ele. Si in plus ego-ul tau te forteaza sa nu accepti si parerea altora, care poate stiu mai bine decat tine. Tu esti doar o taranca, o crescatoare de iepuri, si cine stie pentru ce motive dezgustatoare ii cresti.
Pai dupa um ai zis si tu, da-le morcovi, varza, mar etc. Si poti sa le dai si paie uscata. Dar sa nu o lasi foarte mult ca daca e prea tar, e fiind mici sa o poata manca. Sper ca te.m ajutat!
De. le-am dat si lucerna. credeti ca initial ar fi putut fi mai multi pui.eu m-am trezit deodata cu doar 4 si este prima data cand fata iepuroaica. posibil sa-i fi mancat pe cei slabuti, firavi si sa fi ramas doar ei, cei puternici? am auzit ca de obicei sunt in nr de 8- 12.
Salut iti dau un sfat cand iti fata o iepuroaica sa nu umbli la pui altfel risti sa ramai fara ei Adica nu te apuci sai numeri in primele cateva saptamani i numeri dupa ce ies din pu. Daca zici ca e primadata cand fata eu zic ca e de ajuns patru.
dar daca au peste o luna de zile poti sa-i scoti de la iepuroaica si sai pui intr-un alt tarc si sai hranesti cu lucerna, poti sa le dai si porumb grau
FUNDA!
Nu e adevarat iepuroaicele isi mananca puii doar cand sunt atinsi de om pentru ca aceasta nu ii mai recunoaste datorita mirosului!
Si acum cand au peste o luna cred ca doua ii mai poate manca daca sunt atinsi, mangaiati chiar tinuti in brate mult?
Eu i-am vazut pentru prima data cand aveau multa blanaa pe ei adica erau mari si ii nascuse de ceva vreme. aveau si ochii deschisi si incepusera sa iasa din culcus
Astazi am luat iepurasii de langa mama de vreo 3 ore pentru ca afara ninge mult si e frig si mi-e teama sa nu-i respinga cand o sa ii duc la loc, diseara. ma gandeam ca poate ii alapteaza. sau sunt prea mari? sa-i tin in casa fara mama in perioada asta rece? culcusul lor de afara este bine acoperit dar nu stiu daca sa-i mai las pe vremea asta
Si sa le dau apa? credeti ca vor? iepurii de obicei beau putina apa iar pui beau acuma?
Tata a avut iepurasii. Stateam la curte si de obicei le dadeam buruieni si chiar le mancau. (funda)
Tudor_Romanescu_1996 întreabă: