Cu trifoi, lucerna/verde si uscat etc etc.salata,frunze de varza, morcov, mere, pere, paine uscata, cartofi, coji de mazare, coji de pastai, coceni uscati ai verzi, purumb uscat, si ii trebuie si apa sa ii dai.
Uite, eu am un iepuras extraordinar de frumos. Uite cum il ingrejesc eu :In primul rand stau la curte si i-am cumparat un ham(nu zgarda ca se sugruma) pentru pisici si i l-am fixat pe o bara de umbrela. I-am pus si umbrela ca le place umbra. Ii aduc cate o creanga de corcodus, care e inebunit, trandafirii care sunt pe duca (ii adora ), paine uscata, porumb, ovaz, secara, orz, seminte crude, migdale, banane uscate, mere, telina, pastarnac, patrunjel radacina, morcov pe care mai intai le curat si apoi le spal pentru ca sunt date cu substante de la care iepurii se pot inbolnavi, salcam, papadie, salata nu ii place, si nici varza, cartofi sa nu ii dai, iarba, ramurele de mar, de cais, de gutui, paine uscata sau prajita. Apa. Seara il bag in cusca la loc, iar asternutul il avea la inceput format din paie si apoi din rumegus dar era cam sofisticat si apoi am gasit niste asternut cred ca se numeste pentru animale care este absorbant si urina o absoarbe foarte bine, iar fecalele efectiv o scutur intr-un sac de plasatic zilnic si asa ii tin foarte curata cusca si nu miroase deloc. Cand se murdareste acel asternut il schimb. Cred ca o data la o saptamana sau chiar o saptamana jumate. Acest asternut este dintr-un fel de material cum ar fi absorbantele feminine.
A, si sa nu uit sa nu cumva sa ii dai resturi de mancare ca il omori. Tot ce ii dai, sa ii speli mai intai ca legumele si fructele sunt stropite cu tot felul pentru daunatori si rezistenta. Nu ma refer la cereale si verdeata pe care o culegi tu.
Cu de toate!
al meu manca de la chipsuri pana la branza si era..cat un dolofan, manca-l-ar mama pe el
Morcovi, varza, salata, trifoi, sfecla, fasole grasa pastai, coji de mere, coji de castravete, cojo de cartofi, paine uscata si cel mai important nu uita sa-i pui apa la discretie.
Cu mana acu' sincer, uite ce-am gasit pe net: ...contrar "auzitelor" beau apa, daca nu, pot muri! E bine sa ai un recipient fix (care nu poate fi rasturnat) pentru apa!
Iepurii mananca mai detoate : morcovi (bineinteles), foi de salata, de varza, trifoi (de preferat uscat) dar si verde (nu prea mult), paine uscata (le place foarte mult!), coji de cartofi dulci, sfecla, resturi de mancare, laptuci... fasole grasa pastai...coji de mere! Paine uscata da-le mai tot timpul, pe langa legume, pentru ca are proprietatea de a "strange la stomac"!
Trebuie paie curate in cusca lor, daca nu se pot imbolnavi! Deci schimbat asternutul des, la fel si apa! Resturile de mancare trebuie stranse si aruncate!
Mai pune-le o bucata de lemn (pur, curat) pentru ca le place sa roada lemnul!
O blana curata ne spuna ca iepurii sunt in buna stare...
Iti urez multa bafta si...sa-ti traiasca sanatosi!
Acest mesaj a fost editat de catre marikul: Jun 27 2005, 09:31 PM
Un iepurasi il poti hrani cu:fan, trifoi palit, frunze de varza, morcovi sau frunze de morcovi, spanac, sfecla rosie.La hranirea iepurasului toate aceste zarzavaturi sau legume nu trebuie sa fie ude deoarece afecteaza iepurasul, si se mai poate hrani cu boabe de cucuruz si de grau...
Da-i la iepurasul tau a manance: cotoare de varza, salata, tulpinile de la papadi, susai, morcovi si frunzele de morcovi, coji de cartofi, cotoare de mere, grau, malai.
Si daca doresti sa iti protejezi iepurasul incearca sa nu il lasi in soare pentru ca o sa moara, incearca sa- pastrezi intr-un loc uscat ferit de soare, daca poti tinel chiar in casa daca vrei, sau daca nu vrei sa il ti in casa incearca sa-i pui cusca la umbra.
Iepuri rezista la temperaturi scazute dar nu rezista la temperaturi ridicate.
Daca te intrebi ce este susaiul, susaiul este o planta lumga cu tulpina visinie si frunze cu colturi.
Incearca sa nu ii dai iepurasului tau frunze de salata umede, incearca sa ii dai uscate, adica sa ni aiba apa pe ele.
Buna,si eu am 3 iepurasi...deci in primul rand iepurasi trebuie sa aiba apa mereu la dispozitie i poti da legume:morcovi,salata,varza, frunze de morcovi, patrunjel...etc cartofii nu sunt indicati iepurilor! deoarece sunt toxici pentru ei indicat ar fi sa le dai stiulete de porumb le place si e indicat pentru dinti lor.si crengi proaspete (atentie nu ude) de mar.si mere fara cotor si sambur.si desigur paine uscata i mai poti da.atentie sa nu bata soarele sau asa pe ei daca stai la casa.si nah sa fie mereu curat la ei. pentru ai mentine sanatosi. Exista si mancare speciala pentru iepuri si din cand in cand le poti da vitamine (se gasesc la petshopuri) ce se dizolva in apa
Daca vrei sa stii mai multe despre iepuri si cu ce se hranesc contacteazama pe id angel38934