Nu stiu varsta! am gasit-o langa un parau acum seara si nu stiu prea multe despre broastele testoase
Https://www.google.ro/......ps?/search f grew de cawtat
Depinde dacă-s de uscat sau de apă.
Cele de acvariu sunt carnivore şi poţi să le hrăneşti cu mâncare specială luată de la un Pet Shop sau carne mărunţită de acasă.
Cele de uscat sunt ierbivore, manâncă frunze, legume, fructe, (ex. măr, morcovi, ardei gras, salată, iarba, fulgi de grâu, de porumb, trifoi, pere, caise etc.)
Nu se recomadă:
varza, spanacul, broccoli deoarece acestea inhibă absorbţia corectă a calciului şi pot provoca probleme grave de sănătate. De asemenea nu trebuie să-i dai prea multe fructe (cam cateva pe zi o dată la 3 săptămâni, mai mult ca răsfăţ) pentru că în exces îi dăunează, face diaree.
Hranirea broastelor testoase omnivore
Broastele testoase terestre, ca urmare a particularitatilor morfofunctionale ale aparatului digestiv, se hranesc mai des, comparativ cu cele acvatice, iar daca nu este posibil acest lucru, activitatea lor se reduce foarte mult. De asemenea, tranzitul intestinal este mult mai rapid comparativ cu cel de la broastele testoase carnivore.
Sub raport structural, hrana broastelor testoase terestre cuprinde o gama larga de sortimente vegetale. Pe langa o serie de ierburi din flora spontana se mai administreaza numeroase varietati de legume. La acestea, se mai administreaza numeroase varietati de legume. La acestea, se mai pot adauga cu mult succes, fructele rosii (cirese, visine, zmeura, fragi, struguri, capsuni), dar si altele ca: banane, mere, pere, portocale.
O structura de ratie care corespunde in mod ideal cerintelor organismului testoaselor terestre poate cuprinde: ierburi salbatice si cultivate (trifoi, lucerna, sparceta, papadie, flori, cimbrisor, macris etc.) si legume (salata, morcovi, cartofi taiati, varza, spanac, fructe coapte etc.). La toate acestea se mai pot recomanda alimente de origine animala, cum sunt: carnea sau organele tocate marunt, branza, cascaval, dar si lapte praf amestecat cu cartofi pregatiti sub forma de pasta.
Tinand cont de faptul ca necesarul de saruri minerale si vitamine este destul de dificil de dozat, la perioade scurte de timp se vor administra suplimentar saruri minerale complexe, vitamine AD3 administrate in apa de baut, sau complexe vitamino-minerale, necesare calcifierii si bunei desfasurari a proceselor metabolice.
Pentru o pigmentatie pronuntata a broastelor testoase se mai pot utiliza morcovi, pentru broastele testoase terestre si respectiv creveti roz pentru cele acvatice, care vor aduce un aport substantial de caroten sau unii precursuri ai acestuia.
Încearcă să mergi la o farmacie veterinară. Broscuțele nu sunt prea pretențioase, dar e de preferat să le dai mâncare de la magazin: sunt tot felul de alimente uscate speciale pentru țestoase și pești. Cum a zis și Astro Alex, inima de vită și tot felul de mâncăruri. Dacă stai pe lângă râu, încearcă să tai o sticlă de plastic, să bagi pâine și o piatră mai grea în ea și, cu o frânghie, s-o lasi pe mal câtva timp. Posibil să prinzi peștișori mici, dacă prinzi, pune-i cu broscuța în apă și las-o să-i prindă singură, să știe să-și „vâneze" hrana. Ai grijă s-o lași și pe uscat, la soare (dar în casă, dacă intră soarele pe geam), dar și în apă, ele sunt semiacvatice. (Mâncarea o pui cu ea în apă). Baftă multă și să-ți trăiască!