| ed23tm a întrebat:

Cu ce se hraneste musca?

12 răspunsuri:
| Siracuzia a răspuns:

Cu miere de obicei, zahăr, carne chiar şi mai ales cu... excremente să zic aşa.Scuze de expresie dar ăsta e răspunsul la întrebarea ta.

| cornel a răspuns:

Cu zahar dulceata paine

| RфZaημtzα a răspuns:

Cu resturi de la tine, pe care tu nu le vezi ca sunt minuscule.Ex.paine.

| RфZaημtzα a răspuns:

Si se mai hranesc si cu treaba mare.hee hee. De aceea se zice ca sa nu vina musca pe mancare,

| Reinkaos a răspuns:

Are un organ ciudat, asemănător trompei unui elefant, pe care îl foloseşte de fiecare dată când găseşte ceva de mâncat. În fapt, acea trompă se numeşte proboscis, în mod normal stă rulată sub capul muştei şi este folosită doar atunci când musca se hrăneşte ori bea apă. Ea mananca tot ce gaseste si tot ceea ce mancam si noi happy

| DenisIonut01 a răspuns:

Cu rahat maro din buda rolling on the floor

| noname20 a răspuns:

Da foarte misto intrebarea asta. pai cum ai aflat si de la toti ceilalti TPU-isti mustele se hranesc in mare parte cu rahat laughing. Lasand gluma la o parte mustele pot fi aducatoare de boli destul de grave avand in vedere ca se hranesc cu ce se hranesc prin urmare o musca nu este binevenita nicaieri decat daca nu vrei sa ti se puna pe mancare. Dar asta fie vorba intre noi ar fi cam scarbos...:-p

| anotherchild a răspuns:

Cei mai mulţi dintre cititori cu siguranţă au avut curiozitatea de a urmări pentru câteva secunde o muscă în procesul hrănirii. Prin urmare vor şti că aceasta are un organ ciudat, asemănător trompei unui elefant, pe care îl foloseşte de fiecare dată când găseşte ceva de mâncat. În fapt, acea trompă se numeşte proboscis, în mod normal stă rulată sub capul muştei şi este folosită doar atunci când musca se hrăneşte ori bea apă. Proboscisul este folosit ca un aspirator minuscul cu ajutorul căruia hrana şi apa sunt transmise rapid către gură şi apoi aparatul digestiv al muştei. Dar această trompă nu are şi rolul de gusta hrana, de a face selecţia "comestibilităţii" substanţelor peste care dă musca în peregrinările ei; ea nu este o limbă, ci doar un canal pentru transferul hranei.
Ce nu vor şti cititorii, probabil, este că extinderea proboscisului este un act reflex care este declanşat de celule senzitive (un fel de papile gustative) care sunt localizate pe picioarele muştei şi care transmit informaţia către creier ori de câte ori o sursă de hrană este descoperită (în special apa dulce). Musca gustă literalmente cu picioarele. Odată ce proboscisul s-a activat, alte celule din corpul muştei sunt la rându-le activate pentru a permite mişcarea hranei în tractul digestiv.

| eu..sh doar eu a răspuns:

Cu tot ce gasesc pe masa oamenilor si nu numai:-l

| AnaisC a răspuns:

Pai, sincer nici eu nu stiu, dar cred ca ce iti zic eu e adevarat:
Mustele stau pe excremente de oamnei si de animale, pasari etc...Asa ca ele se hranesc cu "mizerie" cu bacterii care le iau din gunoaie si excremente.

| Sabry a răspuns:

Cu excremente laughing
batting eyelashes