Pai infasori oul cu ceva calduros apoi te asezi pe el si stai vreo 4-5 ore...dar ai grija sa nu il spargi...
Nu e asa simplu. Oul trebuie sa fie fecundat, adica sa provina de la o gaina care a fost "calcata" de cocos, iar embrionul sa fie inca viu. Apoi oul trebuie sa fie tinut timp de 3 saptamani la temperatura constanta de 37.5 grade, umiditate de 55-60%, trebuie intors de minim doua ori pe zi, cu mainile curate. Chiar si in aceste conditii, nu iti garanteaza nimeni ca va iesi puiul, existand intotdeauna o marja de risc. Nici la clocirea in incubatoare si nici la cea naturala nu se obtin niciodata atatia pui cate oua au fost puse la incubat.
Nu are cum. Acele oua nu sunt de la gaini de tara. Ca din oua sa iasa pui, trebuie ca gaina sa fie calcata de cocos, apoi poti pune oul sub o gaina care si sa stea la clocit sau intr-un incubator.
Din pacate, din acel ou de la magazin nu va iesi un pui. Gainile de la fermele care produc oua, nu au cocos. (Adevarul e ca sunt cam multe)
Nu o sa iasa nici un pui din el.
Oualele din magazin sunt de la gaini din ferme crescute doar pentru oua.
Trebuie sa cumperi un ou de la cineva de la tara, din curte, pentru ca alea au cocos sa calce gainile.
Iti cumperi un incubator special pentru pui de gaina sau.cel mai simplu o gaina
Nu ai ce sa faci cu oul de la magazin trebuie sa fie de la gaina si gaina sa fi calcata de cocosi, ca alfel oul o sa fie limpede si nu iasa nimic din el, Poti pune oua la clocitoare si trebuie sa pui mai multe oua in clocitoare si trebuie intoarse de 2 ori pe zi, Si trebuie pusa clocitoarea undeva in casa ca daca se face curent si s-ar putea sa nu iesa nimic si puii se scot ptimavara nu iarna, dar acuma treaba ta faci cum vrei eu ati explica-i...
Ouăle din comerț nu sunt fecundate, la fermele avicole nu se țin cocoșii alături de găini. Așadar ouăle din comerț nu vor scoate puișori. Nici ouăle de curte nu scot toate puișori
anonim_4396 întreabă: