Daca vrei ca un caine sa te askuta este nevoie sa it stie de frica ata Pedespeste si daca nu e cuminte dai cate una peste bot [ nu foarte tare] asa am invat eu catelul meu sa isi faca nevoile intr-un singur loc mrg eu il bagm cu botul in acel loc unde a *** dar nu ff tare ca il durea si dp aia sa invatat foarte frms fake intr-un singur loc :* Dar cel mai imp este ca catelul sa fie puii :* Nu mare daca este mare deaj nu il mai poti dresa. P.S: Nu te lua dp ce zic astia aici pentru ca sa faci ke zic ei in sfaturi etc trebuie sa fii profiesonist nu e coazul nostru nu oK te pupp :* Nbb ps e 1 fara 20 =]
Pai:
Cainele cand vrea sa faca pipi il duci afara sau il pui pe covorasul care l-ai pregatit tu in apartament.
Si ii dai ceva bun cand face pipi unde trebuie cand face unde n-are voie in certi si il ignori cate va minute.
Cand termina somnicul il duci pe acel covoras special(locul toaletarii) si va face si ii dai ceva bun.
Ca sa-l dresezi...sa trecem cu inceputul ii spui sezi(cuvinte cat mai simple nu dezvoltate) si il impingi cu fundul cand spui "sezi"si apoi ii dai ceva bun .
Apoi cand ii dai biscuiti aia (recompensa lui care o fi eu am dat de exemplu biscuiti) ii spui sus "cu biscuitele"si il dai si ii spui "bravo" si chesti din astea trebuie sa fii calma cu el ca daca vorbesti cu el cu un ton strigator si rau nu te va asculta.
Asa faci mereu ii dai ceva bun cand face ceva cum trebuie si-l certicand face ceva rau.
Eu pe catelul meu l-am invatat sa bata palma,sa dea noroc, sa sara in sus, sa se invarta.sa dea pup, sa stea culcat.prima oara ii aratam comenzile si ii aratam si recompensa ...Eu l-am antrenat cu morcov ca ii place la nebunie morcovul.Si ca sa faca doar intr-un loc al meu a mai luat si bataie ca facea peste tot apoi mi-a dat o vecina o solutie ca sa pun pe o carpa si dupa aia lesi carpa cu solutia unde vrei sa faca catelul ca mirosul il atrage si face acolo pe carpa sau langa ea.Nu mai stiu cum se chema solutia dar poti intreba la o farmacie veterinara sau la veterinar daca te duci cu el pentru vaccinuri
Bogdyteches întreabă: