| xRainyDay a întrebat:

Cum îmi dresez câinele să dea lăbuţa?
Fundă răspunsul care mă ajută!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O perioada buna de timp nu faci decat sa ii ei tu labuta in mana ta in timp ce ii repeti comanda raspicat si de mai multe ori. apoi ii poti da o recompensa(il mangai si ii spui bravo sau ii dai o bobita cum crezi tu).
Cu timpul cainele va face legatura dinte comanda si si ridicatul labutei si o va executa singur.
Cand incerci primele dati sa il il faci sa iti dea labuta singur, atinge-i gherutele cu varful degetelor tale si apoi intinde mana ta.astfel il ajuti sa isi aminteasca si sa inteleaga ce vrei.
Trebuie sa repeti mult si sa nu renunti in cateva zile, daca ai gesturi sugestive te va intelege si va invata.

3 răspunsuri:
| iuli29 a răspuns:

Raspunsulthinking Si eu mi-am dresat catelul sa 'dea labuta', pur si simplu ii ziceam "da labuta/hai noroc" si ii luam eu piciorul cu mana pana cand a inteles el ideea si apoi decat ii ziceam si cand ii intindeam mana punea labuta in palma. Dar era un catel foarte istet si ascultator, stia tot ce ii ceream, din pacate a muritsad. Ai putea incerca si tu asta...dar o sa durze, depinde cat de inteligent si ascultator este. Sper ca ti-am fost de ajutor cat de cat.

| Morys93 a răspuns:

Simplu ii zici labuza si ii iei labutza in mana, faci asa un timp si el o sa aiba reflex la cuvantu labutza big grin si o sa-ti dea labutza daca tio da sal rasplatesti si asa il inveti si alte comenzi

| MilitaruAdrianFlorin a răspuns:

Uite cum se face...
Pasi
1.Comanda cainelui sa sada. Daca cainele tau nu stie sa sada, exercitiul curent poate fi efectuat si din picioare.
2.Atinge usor laba cainelui si el o va ridica usor.
3.Repeta pasul 2 un timp pana cand cainele prinde exercitiul.
4.Prinde laba cainelui. Daca cainele prinde ideea atunci incepe sa-i ridici laba din ce in ce mai sus.
5.Repeta un timp. Dupa un timp cainele va sti sa dea laba.