Ceau
Studiez medicina veterinara:
Sa il scoti mai des din casa.
3-4 ori pe zi.
Eu procedez astfel cu cainii:
Ora 10:00 le dau sa manance, dupa ce au mancat ii las jumatate de ora sa se linisteasca apoi ii scot afara.
La ora 15:00 procedez la fel, la ora 18:00 ii scot doar afara si ora 20:00 le dau iarasi sa manance si ii scot apoi afara la joaca in parc.
Dimineata si seara, plimbari zilnice, in lesă. Se va obisnui. Nu conteaza daca mănâncă sau nu, tu iesi afară cu el de cel putin doua ori pe zi. Ti-am zis cand : dimineata(pană la 10) si seara(dupa 17-18). Alegi tu orele. Stai cate o ora cu el. N-are rost sa tipi la el, in cele din urma va intelege.
E vina ta ca l-ai invatat sa-si faca necesitatile in casa. Trebuia sa iei din timp precautii. Oricum, orice invat are si dezvăț.
Asta e valabil la pisici.
Pai atunci cand vezi ca a facut il bagi cu nasul aproape de ceea ce a facut si il certi. Daca ii vezi "minunatiile" mai tarziu nu-l mai certa, nu va stii de ce il certi, il certi doar cand vezi ca a facut si stie si el. :* Bafta! O sa te chinui ceva, dar merita, un animal de casa este ca aurul!
De obicei la amiaza si dupa masa se caca si atunci scoate-l afara sa faca sau cand doarme dupa ce se scoala face pipi. Sper ca te-am ajutat
Du-l mai des la plimbare Poate dupa un timp o sa se sature...In orice caz arata cine-i seful fara bataie succes!
Cand isi face nevoile in casa si tu il vezi, cearta-l, dupa care lasa-l singur intr-o camera. nu uita sa fi autoritar. scoate-l din casa de 3-4 ori pe zi la plimbare, dimineata pe la7, 7:30, la pranz si seara.
sper ca te-am ajutat
Dupa ce mananca il scoti afara cu lesa sau daca stai la casa, jumatate de ora il lasi afara. pana ce vezi ca a facut. si dupa un timp invata sau cand face in casa il certi. dar va dura mult pana ce invata.
ioanalarisalari întreabă:
Ane758 întreabă: