Un caine inseamna multe responsabilitati din partea celui care il creste.Nu e un obiect sa-l aprinzi cand te trezesti si sa-l stingi cand te culci.Trebuie plimbat,ingrijit[vaccinuri,medicamente], va face mizerie/dezordine prin casa[depinde ce rasa iti doresti], daca stai la bloc latratul lui ii poate enerva pe vecini, poate musca pe cineva chiar din joaca si tu trebuie sa iti asumi vina, si multe altele... Esti gata sa iti iei un catel?
Câinele este o responsabilitate foarte mare! Cu toate că eu în fiecare vară la bunici creşteam câte un animal, în special căţei şi pisici. Mă descurcam, cu toate că îi îndopam destul de mut si mă jucam cu ei, deci beneficiauu de extra afecţiune. Totuşi, trebuie să ştii cum să îl creşti şi să îl educi. Dacă părinţii tăi nu vor asta, acceptă-le decizia. Încearca să le ceri o pisică, e ma ok de îngrijit. Mulţi spun asta, şi sunt de acord cu ei. Am crescut la bunici mule pisici, şi câini iar pisicile sunt mai uşor de educat şi crescut. Ele nu rod încalţămintea, însă pot zgâria canapeaua, pentru a-şi ascuţi gheruţele, se mai pot agăţa de perdea, dar astea se pot rezolva trecând pe la un pet shop şi poţi discuta du vânzătoare deoarece îţi va recomand ce este mai bun.
Dacă nu ai curte, nu merită să ai câine. O pisică e mai ok.